47. eğitim devresi tamamlandı

Eğitim devresi

Eğitim devresi

  • Reqa Kantonu’nda, Kuzey ve Doğu Suriye genelinde 290 savaşçının katıldığı Şehîd El Ehmed El Elî Akademisi’nin bünyesinde bulunan Şehit Çavreş ve Şehit Rûbar Welat 47.eğitim devreleri sona erdi.

Devrenin kapanış törenine, Eğitim Konseyi, Reqa Askeri Meclisi, Demokratik Özerk Yönetimi ve Reqa Kantonu Meclisi  üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Öz Savunma Güçleri komutanlarından Hazim El Elî, "Şehit Çavreş ve Şehit Rûbar Welat devrelerinin kapanışını halkımıza kutluyoruz" diyerek, şöyle devam etti: "Bu eğitim devresine katılarak toprağınıza olan bağlılığınızı bir kez daha gözler önüne serdiniz. Tamamlanan bu ideolojik, siyasi ve askeri eğitim devresi ardından ülkemizi işgalcilerden korumanın zamanıdır. Bu toprakların şehitlerin kanıyla özgürleştirildiğini bilmeliyiz.”

El Elî, şehitlerin takipçisi olarak, bölgeyi Türk işgalinden özgürleştireceklerinin sözünü yineledi. Konuşma ardından savaşçılar da ülkeyi koruyacaklarına dair söz verdi. ANHA/REQA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.