99 yıl sonra ilki yaşatmaya

Kadın Haberleri —

Sebahat Gençtarih

Sebahat Gençtarih

  • Avukat Sebahat Gençtarih, Mersin Barosu Başkanlık seçiminde 3 erkek adaya karşı yarışıyor. Seçildiği takdirde 99 yıl boyunca ilk kez bir kadın baroya başkanlık yapmış olacak.

Avukatlık Kanunu’na göre iki yılda bir Ekim ayında yapılan baro seçimleri için Mersin’de adaylar açıklandı. Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve Adalet İçin Hukukçular üyesi avukatların oluşturduğu seçim grubu Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’ın (ÖÇAV) baro başkan adayı Avukat Sebahat Gençtarih.

3 erkek adaya karşı tek kadın aday olarak öne çıkan Gençtarih, 20 yıllık avukatlık mesleğinde çok sayıda kadın cinayeti, çocuk istismarı davalarını gönüllü olarak takip etti. İnsan Hakları Derneği, Mimoza Kadın Derneği, ÖHD ve ÇHD gibi kurumlarda da yer alan Gençtarih, değişimden ve kadından yana olan, tutarlı bir baro yönetimi için oylara talip.

1924 yılında kurulan Mersin Barosu’nun başkanlık koltuğuna 99 yıl boyunca hep erkekler oturdu. Sebahat Gençtarih, 13 Ekim’de yapılacak seçimi kazandığı takdirde Mersin Barosu’nun ilk kadın başkanı olacak.

Yeni bir yol için

Seçim çalışmalarıyla ilgili PİRHA’ya konuşan Sebahat Gençtarih, “Kadının değdiği yer değişir, renginin yansıdığı yerde eşitlik, insan onurunda yaraşır işler daha güzel bir şekilde yapılır. Hem kadınlardan hem de erkeklerden bu yönde oldukça olumlu dönüşler alıyoruz. Her türlü ayrımcılığa karşıyız. Her canlının hayat hakkı, savunma hakkı vardır. İşçi, genç, kadın avukatlar için, yeni bir yol, üçüncü bir yol çizmek için varız” dedi.

Sebahat Gençtarih, “Sabah duruşmasına öğleden sonra girişimiz, verdiğimiz herhangi bir dilekçenin savcılık aşamasında cevapsız kalması, OHAL süreci sonrasında savcıların odasına giremeyişimiz, genç meslektaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlar, baro aidatları, komisyonların yeterli düzeyde işlevsel olmayışları gibi sıkıntılarla karşı karşıyayız” diyerek avukatların birçok alanda yaşadığı sorunlara çözüm getirme iddiasında olduklarını belirtti.

MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.