‘Ablamı unutmayın’

Kadın Haberleri —

  • Hilal Kar’ı katleden katil Mehmet Demirhan 3 aydır yakalanmıyor. Hilal’in kardeşi Ebru Kar, “85 gün geçti fail hala ortalıkta yok, dosyada istenen şeyler yok. Ablamın unutulmasını istemiyorum” dedi.

Hilal Kar, 23 Haziran’da Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde dini nikahla evli olduğu Mehmet Demirhan tarafından ateşli silahla katledildi. Aradan geçen 3 aya rağmen katil hala yakalanmıyor.

Ebru Kar, kız kardeşi Hilal Kar’ın katledildiği günü, “O süreçte şikayetçi olmasını söyledik ama ablam çocuğundan dolayı korktu ve şikâyete yanaşmadı. Cinayetten önceki bir gün yine işyerine gidiyor ve ‘çalışmayacaksın’ diyor. Ablam ufak bir tartışmadan sonra onu gönderiyor. Olay günü kapının önünde beklemiş. Görgü tanıklarının ifadesine göre bir süre yürüyorlar, fail bilerek onu kameraların görmediği 798’inci Sokak’a götürüyor. Sonrasında fail silahı çıkarıyor. Ablam bir defa elini vurup silahı yere düşürüyor. Fail tekrar alıyor silahı yerden ablam tam silahı yere düşürüp giderken, arkası dönük vaziyetteyken ateş ediyor. Düşmediğini görünce bir kere daha ateş ediyor. Ablam olay yerinde vefat ediyor” sözleriyle anlattı.

Katil neden yakalanmıyor?

Kadın örgütlerinin kendilerine destek olduklarını ancak bir sonuç alınamadığını kaydeden Kar, bunun nedenini ise “Kamuoyu oluşmadıkça işler hızlı yürümüyor” şeklinde yorumladı. Kar, Jinnews’e şunları söyledi: “85 gün geçmesine rağmen bir ilerleme kaydedilebilmiş değil. Fail hala ortalıkta yok, dosyada hala istenen şeyler yok. Yüzlerce kez dilekçe verdik hiçbiri karşılık bulmuş değil. Olaydan iki ay sonra failin ailesinin evine baskın yapılıyor. Yine bir şey çıkmadı. İki ay gibi bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreçte fail yurtdışına kaçmış olabilir diye düşünüyoruz.”

Avukat Eda Kar Burakmak, dava dosyasının esas savcıya yeni devredildiğini söyledi.

AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.