Almanya’da sel 4 can aldı

Dünya Haberleri —

Almanya sel

Almanya sel

  • Kıta Avrupa’sını etkileyen mevsim dışı yoğun yağışlar Almanya’da barajların çökmesine, sel baskınlarına ve en az 4 kişinin ölümüne sebep oldu.

Güney Almanya’yı etkisi altına alan yoğun yağış Bavyera, Münih ve Baden-Wüttemberg’de sele sebep oldu. Alman yetkililer şimdiye kadar ikisi itfaiye eri olmak üzere 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, Amper nehri üzerindeki bir barajın patlaması sebebiyle de Moosburg an der Isar çevresinde evlerin tahliye edildiğini açıkladı. Şimdiye kadar 3 baraj çöktü. 

Aalen polis teşkilatı sözcüsü, Baden-Württemberg eyaletindeki Schorndorf kentinde sular altında kalan bir evde bir erkek ve bir kadının cesetlerine ulaşıldığını açıkladı. Bavyera'da ise daha önce bir kadın ve bir itfaiyeci boğularak yaşamını yitirmişti. Yukarı Bavyera'nın kuzeyindeki Amper nehrinde meydana gelen baraj patlaması nedeniyle de çok sayıda kişi evlerinden tahliye edildi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder ise durumun ciddi ve kritik olduğunu belirterek yardım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Freising kaymakamlığından yapılan açıklamada, tahliye işlemlerinin Moosburg an der Isar çevresinde geniş bir alanda yapıldığını söyledi.

Münih yakınlarındaki Schrobenhausen beldesinde meydana gelen sel nedeniyle bir itfaiye eri ve 43 yaşındaki bir Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Yetkililer ölen kişinin Asuman Özen olduğunu ve itfaiye erinin de kurtarma çalışması esnasında yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Kurtarma botu alabora oldu

Pfaffenhofen an der Ilm'de gerçekleşen sel felaketinde, kurtarma operasyonu sırasında lastik botun alabora olması sonucu üç itfaiyeciden biri hayatını kaybetti. Hafta sonu boyunca devam eden aşırı yağışların ardından bazı bölgelerde sular çekilmeye başladı ve su baskınlarının oluşturduğu hasarın onarılması için çalışmalar başlatıldı.

Nehir seviyeleri yükseldi

Rems-Murr ve Ostalb bölgelerinde de sel nedeniyle durum kritik. Ostalb bölgesindeki Abtsgmünd'de, nehir seviyesinin yükselmesiyle yerleşim alanları boşaltıldı. Bölge sakinleri acil durum sığınaklarına yerleştirildi ve okullar tatil edildi. Ren Nehri’nin bazı bölümleri kargo taşımacılığına kapatıldı, yüksek su seviyesi nedeniyle gemiler köprülerin altından geçemiyor ve komşu ülkelere ulaşamıyor. MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.