Barolarda ÖHD başarısı

 İbrahim Kaboğlu

İbrahim Kaboğlu

  • İstabul Barosu 53’üncü Genel Kurulu’nda ÖHD'nin bileşeni olduğu Değişim İçin Avukatlar Grubu adayı Prof. İbrahim Kaboğlu 7 bin 219 oyla kazandı. İzmir Barosu'nu yine ÖHD'nin bileşeni olduğu Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz; Dîlok ve Wan barolarını da ÖHD'li adaylar kazandı.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan İstanbul Barosu seçimlerini Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) desteklediği Değişim İçin Avukatlar Grubu adayı Prof. İbrahim Kaboğlu, 7 bin 219  oy alarak kazandı. 22 yılın ardından değişen İstanbul Barosu'nun başkanlığını Kaboğlu'nun kazanması, "Jin jiyan azadî", "Hak hukuk adalet”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganlarıyla kutlandı. 

Kaboğlu’nun listesi

Yönetim Kurulu adayları: Metin İriz, Rukiye Leyla Süren, Hürrem Sönmez, Mehmedali Barış Beşli, Ahmet Ergin, Yelda Koçak Urfa, Fırat Epözdemir, Ezgi Şahin Yalvarıcı, Ekim Bilen Selimoğlu, Bengisu Kadı Çavdar.

Denetleme Kurulu adayları: Özgür Öz, Bilge Sayıcı Pehlivan ve Esra Bilen.

TBB delege adayları: Ali Galip Yıldız, Ertan Diler, Uğur Yetimoğlu, Haluk İnanıcı, Kemal Aytaç, Berrin Pınar Demirci, Şengül Tarhan Buztaş, Ramazan Çakmakcı, Muhammet Ufuk Tekin, Özden Özdemir, Baran Doğan, İlknur Alcan, Fatma Hoşgör Tekeşin, Veysi Eski ve Damla Atalay

Disiplin Kurulu adayları: Rıza Pehlevi Şat, Özgür Eryılmaz, Yeşinil Yeşilyurt, Fatma Hopikoğlu ve Aslı Kavak.

Hukuk, gerekeni söyledi

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Kaboğlu, “Hukuk, söylemesi gerekeni söyledi. Bu açıdan bakıldığında, değişim için adaylar veya listeler kazanmış olsa da aslında tüm gruplar kazandı. Her zaman hukukun üstünlüğüne vurgu yaptık. Hukukun etkin kılınması için yola çıktık. Hukuk devleti, demokratik hukuk devleti, insan haklarına dayalı laik ve demokratik bir cumhuriyet için 9 Ağustos’ta günü yola koyulduk. Vaatlerimiz aslında anayasamızın düzenini oluşturan uluslararası hukuk, mahkeme kararları ve hukukun genel prensipleridir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz katılımcı bir yöntemle ve kolektif bir iradeyle hareket ettik, kucaklayıcı bir yönetim oluşturacağımızı beyan ettik” dedi.

Diğer barolar

İzmir Barosu’nun Kültürpark Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan Olağan Genel Kurulu'nda sonuçlar belli oldu. 6 bin 713 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz, 2 bin 517 oy alarak yeniden başkan seçildi. Seçimin ardından konuşan Sefa Yılmaz, Genel Kurul'da dün Kürtçe sloganlara yönelik gerçekleşen saldırıya değinerek, "Çağdaş Avukatlar Grubu'na karşı nefret dili kullanıldı. Ancak bugün Çağdaş Avukatlar Grubu'nun seçimi kazanması kötücül dilin, nefret dilinin hiçbir zaman İzmir Barosu avukatları tarafından kabul görmediğinin bir göstergesidir” dedi.

Dîlok Barosu'nun 47’nci Olağan Genel Kurulu’nda yeni baro başkanı Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Dîlok Şubesi üyesi Bülent Duran oldu. Aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl yöneticisi olan Duran, 608 oy aldı.

Wan Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleşen 29'uncu Genel Kurul'da mevcut başkan Sinan Özaraz yeniden baro başkanı olarak seçildi. Yönetim kurulunda ise üç ÖHD avukatı olmak üzere iki kadın avukat yer aldı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.