Biden yarıştan çekilmiyor

Dünya Haberleri —

ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden

  • ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ileri yaşıyla ilgili kaygılar nedeniyle yarıştan çekilmesi yönünde baskı altında kalan ABD Başkanı Joe Biden, bu talepleri reddetti

ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Donald Trump’la karşı karşıya geldiği tartışma programındaki performansına ilişkin tartışmanın gölgesinde Demokrat Partili valilerle biraraya geldi. Beyaz Saray ve Demokrat Partili 81 yaşındaki Biden’in seçim kampanyası ekibi Biden’ın yarıştan çekilmeyi değerlendirdiğine ilişkin iddiaları yalanladı.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ileri yaşıyla ilgili kaygılar nedeniyle yarıştan çekilmesi yönünde baskı altında kalan ABD Başkanı Joe Biden, bu talepleri reddetti. Biden seçim çalışmaları için katıldığı bir etkinlikte, "Şunu net olarak ifade edeyim: Yarışıyorum, bir yere gitmiyorum. Sonuna kadar bu yarıştayım ve biz kazanacağız" dedi. Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre de gazetecilerin "Biden çekilmeyi düşünüyor mu" şeklindeki sorusuna "Kesinlikle hayır" yanıtını verdi.

Ancak New York Times ve CNN Biden’ın yakın çevresinden bir kişiye önümüzdeki birkaç günün başkanlık yarışı açısından kritik olduğunu söylediği ve hangi durumda yarıştan çekilebileceğini değerlendirdiğine ilişkin haberlere yer vermeyi sürdürüyor.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Jeff Zeints Çarşamba günü tüm personelin katıldığı bir toplantı düzenledi. Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre “son birkaç günün zorlayıcı olduğunu” kabul etmek ve değerlendirmek üzere böyle bir toplantının yapıldığını söyledi.

Beyaz Saray ve Biden’ın seçim kampanyası da ABD basınında bu yönde çıkan haberleri yalanladı. Biden’ın 27 Haziran Perşembe günkü tartışma programındaki performansını ‘kötü bir gece’ olarak niteleyen Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean Pierre, Demokrat başkanın yarışta kalmaya devam ettiğini belirtti.

Joe Biden’ın seçim kampanyası yöneticilerinden Qutentin Fulks CNN’e verdiği bir röportajda New York Times’ın haberini yalanladı; “Elbette 90 dakikalık zayıf bir tartışma performansı vardı ancak bu başarı sicilini ve Başkan Biden’ın sahip olduğu vizyonu tanımlamıyor” dedi. WASHİNGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.