Bu yoksulluğun nedeni savaş bütçesidir

Esengül Demir

Esengül Demir

  • Türkiye’de yaşanan açlığın ve yoksulluğun savaş politikalarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu söyleyen HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, savaş siyasetine karşı muhalefeti ortak mücadele etmeye çağırdı.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına ve KDP'nin her türlü istihbarat ve lojistik desteğine tepkiler sürüyor. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Kürtlerin kazanımlarının geçmişten beri Türkiye tarafından tehdit olarak görüldüğünü ve yürütülen saldırıların da bununla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti: “Buradaki tek amaç Kürtlerin bulunduğu pozisyonu etkisiz hale getirmektir. Özellikle politik olarak belli bir konuma gelmiş olan Rojava bölgesindeki Kürtlerin elde ettiği başarının Türkiye’yi rahatsız ettiğini çok iyi biliyoruz.”

AKP ve KDP benzer partiler

Esengül Demir, Türkiye’nin işgal saldırılarıyla amacının bölgeyi insansızlaştırmak olduğunu ve bu doğrultuda sivil yaşam alanlarının hedef alındığına dikkati çekti ve halkın göçe zorlandığını kaydetti. 

KDP’nin işgal saldırılarındaki rolüne de değinen Demir, KDP’nin AKP iktidarıyla benzer özelliklere sahip olduğunu ifade ederek şunları belirtti: “KDP’nin işbirliği Güney Kurdistan’a ciddi şekilde zararlara ve geri dönüş olmayan sonuçlara neden olacaktır. AKP; nasıl tekçi, başka bir siyasi partinin bakış açısını ve oradaki halkların taleplerini dikkate almayan bir hükümetse KDP de aynıdır. Türkiye ile benzer çizgiyle yol izlediğini biliyoruz”

Yoksulluğun nedeni savaş

Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik krizin, savaş politikalarından bağımsız olmadığını dile getiren Demir, “Bu savaş politikalarının Türkiye halklarına yansıyan boyutu yoksulluktur, bunun nedeni de savaşa ayrılan bütçedir” şeklinde konuştu.

Savaşa karşı mücadele

Savaş politikalarına karşı tüm kesimlerin tutum alması gerektiğini dile getiren Demir, muhalefete şu çağrıda bulundu: “Parçalı mücadele etmek yerine, Türkiye’deki bütün muhalif güçler birleşerek ortak mücadele etmelidir. Bu iktidarın hem savaş siyasetine son vermesi hem de bu ülkenin demokratikleşmesi için yoğun çaba içerisinde olmamız gerekiyor.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.