Çözüm için İmralı kapılarını açın

Çiğdem Kılıçgün Uçar

Çiğdem Kılıçgün Uçar

  • Dîlok İl Örgütü, 7'nci Olağan Kongresi'nde konuşan DBP Eşbaşkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü, Kürt sorununun demokratik çözümü için elzemdir. İmralı kapılarını açın" dedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 41 aydır haber alınmadığına dikkati çeken Uçar, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü, Kürt sorununun demokratik çözümü için elzemdir. İktidarın Sayın Öcalan'a ihtiyacı var. İmralı kapılarını açın, Sayın Öcalan'ın Türkiye halkaları üzerinde etkisi var. AKP iktidarı belediyelerin sokaklara yazdığı 'Pêşî Peya' yazılarından korkuyor. Bundan korkacak ne var? Şu an Kürtlerin vazgeçilmezi olan halay ve sloganlarına saldırıyorlar. Onlar kriminalize etmeye çalışsa da 'Bijî Serok Apo' sloganı bir hakikattir. Onlar istediği kadar kriminalize etmeye çalışsın, barışın sloganı olan 'Bijî Serok Apo' sloganını atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Bütün sorunların temeli

Son yerel seçimlerde ortaya çıkan tabloyu hatırlatan Çiğdem Kılıçgün Uçar sözlerine şöyle devam etti: "Tecrit ve savaş politikalarına cevap verdik. Belediyeler sadece hizmet yapacağımız yerler değil, Kürt halkının tarihe not düşen, tarihini bugün ile birleştirme yeridir. Bunun için kayyımlar atanıyor. Bizim paradigmamız sadece Ortadoğu'da değil, her yerde hayat bulan bir model. Bu hegemon güçleri korkutuyor. Rojava'da hayat bulan ortak yaşamı bütün her yerde canlandıracağız. Çöktürme Planı, kayyım, savaş ile Kurdistan'ın sosyolojik yapısını bozamadılar. Bizler alanlara çıkarken pankartlarımızı didik didik arayan kolluk, uyuşturucunun kentlerimizde kol gezmesine izin veriyor. Bugün yaşanan bütün sorunların temelinde Kürt sorunu var.”

Ulusal birlik vurgusu

Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına da tepki gösteren Uçar, KDP'nin söz konusu saldırılarda AKP ile işbirliği içinde olduğunu söyledi. Uçar, AKP-MHP iktidarının Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar ettiğine işaret ederek, "Kürt sorunu çözülmez' diyen akla karşı Kürt halkı yüz yıldır ayakta. Kurdistan gerçekleşen savaşlardan sonra 4 parçaya bölündü, ama her parçada bulunan Kürtler aynı baskı ve asimilasyon politikaları ile karşı karşıya kalıyor. Buna karşı Kürtler ulusal birliğini ilan etmeli" dedi. DÎLOK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.