Darbecilerin paltosundan çıktınız

Tülay Hatimoğulları

Tülay Hatimoğulları

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, AKP'nin darbe karşıtlığı yalanı ile AKP-MHP'nin kardeşlik edebiyatına dikkat çekerek, bu tiyatroya son verilmesini istedi. Hatimoğulları, "Ey Erdoğan, ey AKP’liler, siz darbecilerin paltosundan çıktınız" diye seslendi. 
  • Kayyum atayarak hem siyasi irade gaspı hem de belediyenin maddi kaynaklarına çökmenin çetevari bir faaliyet olduğunu belirten Hatimoğulları, "Derhal bu kayyuma el çektirin ve asıl seçilmişler belediye yönetiminin başına geçmelidir. Meşru olan Viyan Tekçe’dir" dedi. 

"Seçilmişlerin yerinde atanmışın yeri yoktur, olamaz" diyen DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, şunların altını çizdi: "Zulüm ile abad olanın sonu berbat olur. Bu dünyada ne şahlar, padişahlar, Dehaqlar, firavunlar görüldü ama hepsi büyük insanlığın karşısında yenildiler. Sizler de yenilmeye mahkumsunuz."

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin dünkü Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Bu tiyatro son bulmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li belediyelere kayyum atanması talimatına işaret eden Hatimoğulları, 'Kürtler ile kardeşiz, et ile tırnak gibiyiz' diyenlerin, seçme ve seçilme hakkını gasp ettikleri Kürtleri ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğünü söyledi. Hatimoğulları, "Bu tiyatro artık son bulmalıdır" dedi. 

Kente yığılan askerler

Colemêrg Belediyesi’ne atanan kayyum sonrası kente gittiğini belirten Hatimoğlulları, '28 Şubat mağduru' edebiyatıyla darbelere karşıymış gibi görünen AKP'nin, belediyenin önüne asker ve polisi yığmasının fotoğrafını gösterdi. Hatimoğulları,  "Bu fotoğrafı, görüntüyü tarih unutmayacak. 'Askeri cuntaya karşıyız' diyorlar ya bakın asker burada. Bu fotoğrafın altında sözüm ona askeri cunta rejiminin mağduru olan AKP’nin imzası var" diye konuştu. 

Kürt halkı da karar verdi

"Ey Erdoğan, ey AKP’liler siz darbecilerin paltosundan çıktınız" diyen Hatimoğulları, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yargının verdiği karar kimseyi rahatsız etmesin, diyen Erdoğan, sen Kürt halkının 31 Mart'ta verdiği karardan niye rahatsız oluyorsun? Çık bunu Türkiye kamuoyuna açıkla; bu kayyum ataması neyin rahatsızlığıdır? Seçimler bittikten hemen sonra sandık iradesine saygıdan söz ettin. Hakkari halkı, halk değil mi? Halk bir tek seni seçince mi halk oluyor? 

Maddi kaynaklara çöküyorlar 

Kayyum atayarak hem siyasi irademizi gasp ediyorlar hem de belediyenin maddi kaynaklarına çökmüş oluyorlar. Çetevari bir faaliyettir. Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin, geleceksizliğin, umutsuzluğun, mutsuzluğun fotoğrafı olanlar bu ülkenin bütünlüğünün sembolü olamaz. Halkına vandal, çürük, sürtük diyenler, bu ülkenin birliğinin sembolü olamaz. 'Ali İsmail’in katiline emri ben verdim' diyenler, bu ülkenin sembolü olamaz. Devlet nerede, yardım çığlığıyla tutunmaya çalışan depremzedelere 'Namussuzlar' diyenler, bu ülkenin birliğinin sembolü olamaz. 'Kadın da olsa çocuk da olsa gereğini yaparız' diyenler, şiddeti körükleyen anlayış bu ülkenin sembolü olamaz.

Daha çok dayanışma

Seçilmiş iradeye kayyum atanması demek, Türkiye demokrasisini sadece toprağa gömmek değil, üzerini betonla örtmek demektir. Türkiye’deki bütün demokrasi güçlerine, muhaliflere, kayyum karşıtı bütün kesimlere sesleniyoruz: Lütfen kayyuma karşı irademizi, Türkiye demokrasisini, ortak yaşamı savunmak, bütün halklarla beraber demokratik bir Türkiye’yi birlikte inşa edebilmek için sesimizi daha gür çıkaralım. Dayanışmamızı daha çok büyütelim, biliyoruz ki daha çok dayanışarak kazanacağız, daha çok dayanışarak faşizme geri adım attıracağız. 

Viyan Tekçe eşbaşkandır

Şu an Mehmet Sıddık arkadaşımız tutuklu olduğu için yerine seçilen ve vekaletini yürütecek olan Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe’dir. Derhal bu kayyuma el çektirin ve asıl seçilmişler belediye yönetiminin başına geçmelidir. Meşru olan belediye meclisinin seçtiği Viyan Tekçe’dir. Vali, orada kendi görevlerinin sınırlarına çekilmelidir. Seçilmişlerin yerinde atanmışın yeri yoktur, olamaz. Zulüm ile abad olanın sonu berbat olur. Bu dünyada ne şahlar, padişahlar, Dehaqlar ne de firavunlar görüldü ama hepsi büyük insanlığın karşısında yenildiler. Sizler de yenilmeye mahkumsunuz." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.