Doktor Edle El Hemdoş

Toplum/Yaşam Haberleri —

Edle El Hemdoş (soldaki)

Edle El Hemdoş (soldaki)

  • Serêkaniyê işgal edildikten sonra ailesiyle birlikte Hesekê’de kampa yerleşen Edle El Hemdoş 5 bin 164 kişinin girdiği sınavda Kuzey ve Doğu Suriye’de birinci oldu. Hemdoş’un hayali doktor olmak.

Türk devletinin 2019’de Serêkaniyê'yi işgali ardından yerlerinden edilen binlerce kişi Özerk Yönetim'in kurduğu kamplara yerleştirildi. Bu kamplardan biri de Serêkaniyê Kampı’ydı. Edle El Hemdoş ve ailesi şimdi bu kampta yaşıyor.

 

 

Serêkaniyê’de ilk eğitimini alan Edle El Hemdoş, ortaokulu ise Hesekê'de okudu. Yıpranmış, çatlamış ve solmuş bir çadırın altında lise eğitimi başarıyla tamamladı. Doktor olmak isteyen Edle El Hemdoş 5 bin 164 kişinin girdiği üniversite sınavında 1100 üzerinden 1097 puan alarak Kuzey ve Doğu Suriye’de birinciliği elde etti.

ANHA’ya konuşan Edle El Hemdoş, “Kampta herkes benim doktor olmamı bekliyor. Tüm engellere rağmen bunu başarmak istiyorum. Sınavdaki başarım ise kararlılığımı da artırıyor. Zorluklara rağmen kendisini cesaretlendiren ve ders çalışabilmem için uygun koşullar yaratan aileme teşekkür ediyorum” diye konuştu. HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.