Eşbaşkanlar kendilerinden başladı

Dünya Haberleri —

 Ines Schwerdtner ve Jan van Aken

Ines Schwerdtner ve Jan van Aken

  • Die Linke’nin yeni eş genel başkanları Ines Schwerdtner ve Jan van Aken, maaşlarının yarısında vazgeçti. Bu paranın ihtiyaç sahiplerine verilmesini planlıyorlar.

Almanya'nın Halle kentinde 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Die Linke (Sol Parti)  kurultayında, Ines Schwerdtner ve Jan van Aken yeni eş genel başkanlar olarak seçildi. Anket sonuçlarına göre, Sol Parti'nin oy oranı yüzde 5’lik seçim barajının altında, yüzde 3 seviyesinde. Yeni liderler, öncelikle partinin bu baraja takılmamasını sağlamayı hedefliyor.

Maaşlarının yarısından vazgeçiyorlar

Yeni eş başkanlar, görevlerinde alacakları maaşın bir kısmından vazgeçmeyi planlıyor. Jan van Aken, parti liderleri olarak maaşlarını Almanya’daki ortalama net maaş olan 2 bin 850 avroya çekmek istediklerini belirtti. Kalan tutarın, ihtiyaç sahiplerine yardım eden projelere aktarılacağını ifade etti. 

Dünyayı değiştirmek için yeter

Parti tüzüğüne göre, Sol Parti eş başkanlarının brüt maaşı 8 bin 162 avro 50 sent. Ancak Schwerdtner ve van Aken, bu maaşın yarısından vazgeçerek sosyal sorumluluk projelerine katkı yapacaklarını duyurdu. Van Aken, “Dünyayı değiştirmek için ortalama bir maaş yeterli” dedi.

Hiçbir sorun küçük değildir

Eş başkan Schwerdtner, Berlin’deki parti genel merkezinde yardıma ihtiyaç duyan herkese sosyal danışmanlık hizmeti sunacağını açıkladı. Karl Liebknecht Evi'nin kapılarını herkese açmak istediklerini belirterek, “Bizim için hiçbir sorun küçük değildir,” dedi. HALLE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.