Gever'den sonra Çelê

Demokrasi Yürüyüşü

Demokrasi Yürüyüşü

  • Colemêrg'de irade gaspına karşı düzenlenecek miting öncesi başlatılan “Demokrasi Yürüyüşü" ikinci gününde Gever’de devam etti. DEM Partili Serhat Eren, "Halk iradesi kazanacak. Her yerde direnişimiz devam edecek" dedi. 

Colemêrg’teki irade gaspına karşı 13 Haziran’da siyasi parti ve kurumların öncülüğünde “Belediyeler halkındır, gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla düzenlenecek miting öncesi başlatılan “Demokrasi yürüyüşü” 3. gününde. Gever ilçesinde yürüyüşlerine devam eden yürüyüşçüler, sabah saatlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü önünde bir araya geldi. Yürüyüşe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekillerinin yanı sıra yurttaşlar katıldı. “Jin jiyan azadî”, “Kayyım defol, belediyeler bizimdir” ve “Bijî berxwedana Colemêrgê” sloganları atıldı. 

DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, halkın 8 gündür irade gaspına karşı ayakta olduğunu anımsatarak, “Colemêrg halkının iradesi gasp edildi. Bu, Kürtlerin dili, kültürü, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Sadece burayı ilgilendiren bir durum değildir. Faşizm Colemêrg’te yenilerse her yerde yenilir. Tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerini mitingimize davet ediyoruz. Kayyum politikalarına ancak böyle son verebiliriz. Bu yürüyüş, Kürt halkının iradesi iade edilip, kayyum gaspı sona erene kadar devam edecektir. Halkımızın iradesi kazanacak. Kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır” şeklinde konuştu. 

Yürüyüşçüler daha sonra Çelê (Çukurca) ilçesine doğru yola çıktı. 

 

* * * 

Kayyum gidene kadar

“Demokrasi Yürüyüşü”ne katılanlar, tüm halkı mitinge davet ederek, kayyum gidene kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

Yürüyüşe katılan Gever Barış Anneleri Meclisi üyelerinden Emine Engüdar, “Colemêrg’e atanan kayyumu kabul etmiyoruz. Kayyum geri çekilene kadar bu yürüyüşe devam edeceğiz. Halka çağrımdır; kayyuma karşı ayağa kalkın. Kayyum politikasına karşı ayaktayız buradayız haklarımızı istiyoruz” dedi. 

Barış Annesi Saadet Doğma, seçilmişlerin ve belediyenin de kendi iradeleri olduğunu belirterek “13 Haziran’da vicdan sahibi olan 7’den 70’e tüm halkın ayağa kalkıp miting alanını doldurmalı” çağrısında bulundu. Kayyum politikalarını kabul etmeyeceklerini ifade eden Şevket Şin, kendi seçtikleri belediye eşbaşkanları belediyeye dönene kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.