Kürt ressamlar AMARA’da buluşuyor!

Kültür/Sanat Haberleri —

"Amara" resmi

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle geçtiğimiz yıl 10 Ekim’de 100’e yakın merkezde eş zamanlı başlatılan hamle kapsamında Köln’de karma bir sergi düzenlenecek. Küratörlüğünü Sinan Hezer’in yaptığı karma sergi AMARA adını taşıyor.

Hezer, Ocak ayında İmralı Adası’ndaki tecrit ve oradaki direnişe odaklanarak “Girav” adlı kişisel bir sergi açmıştı.

 

 

On yedi ressam yer alıyor

On yedi ressamın yer aldığı karma sergide Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğduğu köye odaklandıklarını, her bir ressamın kendisi ile Amara arasında bağ kurmaya  çalıştığını söyleyen Hezer, “Amara kozmopolit, Anatanrıça kültürünün yoğun yaşandığı bir yer. Anakültüründen alınan bir inşa ve değişim dinamiğini de tetikliyor. Farklı tekniklerle ulaşılmaya çalışan yol Amara’nın kendisi. Amara gerçekliği farklı bir sistem kurgusudur da. Bu, demokratik modernite sisteminin sanatsal inşasına da özlem ve arzudur” diye konuştu.

 

Sinan Hezer

 

Açılış 14 Haziran’da

Sanatçıların kendisiyle, birey ve toplum diyalektiğini de sorgulayarak sanatın kim ve hangi sistem için olduğuna da cevap aradığı etkinliğin açılışı 14 Haziran günü saat 17.00’de Alan Arif ile Natalia Schmidt’in sunacağı müzik dinletisi ile yapılacak. AMARA sergisi 15 ve 16 Haziran günleri 13.00-18.00 saatleri arasında görülebilecek. 

Kadın ressamlar dikkat çekiyor

Köln Kulturbunker’de gerçekleştirilecek sergide kadın ressamların çokluğu dikkat çekiyor. Etkinlikte Sinan Hezer, Aslı Filiz, Sarya Nurcan Kaya, Amele, Hogir Ar, Ribwar Parwizi, Hamit Aydın, Serdar Mutlu, Gulistan Güntekin, Murad İpek, İlos İlyas Elias Kırkan, Besna Acu, Berivan İbin ve Ayten Kaplan eserleriyle yer alacak.

“Amara’daki doğuş ve kendini inşa etme süreci bizim de kendimizi kişisel ve toplumsal anlamda var etmemiz için bir çağrıdır. Biz de Amara’nın bir parçasıyız sonuçta” diye konuşan Sinan Hezer herkesi sergiye beklediklerini söyledi.

Adres: Kulturbunker Köln-Mülheim e.V., Berliner Str. 20, 51063 Köln

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.