Her gerilla Zîlan’ın takipçisidir

Kadın Haberleri —

Zilan (Zeynep Kınacı)

Zilan (Zeynep Kınacı)

  • Zîlan çizgisinde ordulaşan, partileşen Kürt kadını büyük bir özgürlük tutkusuyla örgütlendi. Erkek egemen zihniyete karşı kararlı mücadelesiyle tüm özgürlüklerin teminatı haline geldi.
  •  Zîlan’ın yaşam çizgisi bugün Kurdistan dağlarında YJA-Star ve HPG güçlerinin direnişinde yanıtını buluyor. Bugün her gerilla Zîlan’ın takipçisidir. El ele tutuşmuş ve bir zincirin halkaları gibi birbirlerine bağlıdırlar.

Şehit Zîlan’ın (Zeynep Kınacı), 28 yıl önce Dêrsim’de gerçekleştirdiği eylem zamanın ve coğrafyanın sınırlarını aştı. PAJK Koordinasyonu, şehadetinin 28’inci yılında Şehit Zîlan için, “Eylemi ve duruşunun anlamı, aynı ruhla 30 Haziran 1996'nın ilk yılı kadar etkili ve canlıdır” dedi.

PAJK, açıklamasında şunları belirtti: “Zîlan yoldaş, uluslararası komplonun ilk adımlarının atıldığı 6 Mayıs 1996'da Önder Apo'ya yönelik yürütülen imha amaçlı saldırıya karşı 30 Haziran 1996'da fedai bir adımla karşılık verdi ve mücadelesini en üst düzeye taşıdı.

Zîlan, devrimci ölçüdür

Zeynep Kınacı partili kadın ve erkeklerin devrimci ölçüsüdür. Önder Apo çizgisine katılımın ölçüsüdür. Düşmanın insanlık dışı her tür saldırısına karşı, soykırım, imha ve inkara karşı kişiliğinde zafer çizgisini yaratan ve yönünü amaca çeviren tüm hücreleriyle ayağa kalkmış insanların zafer yoludur.

Dolayısıyla Zîlan yoldaşın Türk ordusuna karşı gerçekleştirdiği fedai eylem, yalnızca başarılı bir askeri eylem değildir. Önder Apo bunu askeri bir eylem olarak değerlendirmedi, daha ötesinde bir değerlendirmede bulundu. Bu eylemi kadınların partileşmesinin çağrısı yaptı. Bu anlamda kadınların özgürlük mücadelesi garanti altına alındı.

Kadın devriminin manifestosu

Zîlan çizgisinde ordulaşan, partileşen Kürt kadını büyük bir özgürlük tutkusuyla örgütlendi. Faşizm ve kapitalizm, erkek egemen zihniyete karşı kararlı mücadelesiyle tüm özgürlüklerin teminatı haline gelmiştir.

Zîlan çizgisi, erkek egemen sisteme, halk ve kadın düşmanlığı yapan rejimlere, baskı ve soykırıma karşı toplumsal bir ayaklanma haline geldi ve kadın devriminin manifestosuna dönüştü. Bugün dünyaya mal olan 'Jin jiyan Azadî' çizgisi, Zîlan çizgisinin küresel değerini öne çıkarıyor. Kadın düşmanı diktatörlere ve faşist örgütlere karşı süreci Zîlan iradesiyle karşılamak, 'Jin jiyan Azadî ile kadın özgürlüğüne doğru’ hamlesinin hayata geçirilmesi ve başarılmasıyla mümkündür.

Patlama sesi, özgürlüğün sesi oldu

Zîlan özgür bir kadının adıdır; kadın kırım politikalarına karşı büyük bir öfkeyle bombasını patlatarak köleliğe, tahakküme ve geriliğe karşı nefretini en cesur şekilde gösterdi. Onun ve onun gibi yüzlerce yoldaşı sayesinde Kürt kadını bir kez daha özgürlüğe gözlerini açtı. Onun patlama sesi özgürlüğün sembolü oldu. Sesi, rengi ve hayatı daha anlamlı hale getirdi. Kadınların mücadelesi bu nedenle güçlüdür ve daha da güçlenecektir.

Ardından el ele tutuştuk

Zîlan ordumuzun komutanıdır. Onun emirleri bugün Kurdistan dağlarında YJA-Star ve HPG güçlerinin direnişinde yanıtını buluyor. Bugün her gerilla Zîlan’ın takipçisidir. El ele tutuşmuşlar ve bir zincirin halkaları gibi birbirlerine bağlamışlar. Hiçbir tank, hiçbir hava saldırısı, hiçbir kimyasal silah bu zincirin halkalarını kıramaz. Başarının mücadele ve direnişle mümkün olduğu felsefesi, cesaret ve kahramanlıkla düşmanın karşısına çıkan her gerillanın coşkusunda yaşamsal hale gelmiştir. Dersim, Zap, Metîna, Garê, Xakûrkê, Heftenîn, Dersim, Botan ve Amed'de direniyorlar. Bölünmüş Kurdistan'da dört tarafta direniyor ve başarı sağlıyorlar. Çünkü bu emri Komutan Zîlan verdi.” BEHDÎNAN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.