Jîna Emînî’ye şarkı

Kadın Haberleri —

Beser Şahîn

Beser Şahîn

  • Sanatçı Beser Şahin katledilişinin 2’nci yıl dönümünde Jîna Emînî anısına bir klip yayınladı. Sözlerini Beser Şahin’in yazdığı ‘Jîna Emînî’ adlı parçanın müziği ise Memo Gül’e ait.

“Ben yaralı bir coğrafyanın insanıyım. Ruhum, yüreğim acılarla dolu. Dörde bölünmüş bir coğrafyada soykırımcı politikalar altında katledilen Kürt halkının sanatçısıyım” diyen Şahin neden Jîna Emînî üzerine bir parça yaptığını söylüyor.

“Halk olarak kültürümüz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz uğruna çok ağır bedeller ödüyoruz. Kürdistan bir bütün, acıları da bir. Jîna Emînî, Rojhilatê Kurdistanlı bir genç kadındı. Molla rejimi tarafından bilinçli olarak Kürt olduğu için hedef seçildi ve katledildi. Rojhilat halkımızın acıları benim de acımdır. Jîna Emînî’nin acısını yüreğimde yaşadım. Jîna Emînî ‘Jin Jîyan Azadî’ sloganıyla ölümsüzleşti ve İran’da kadın direnişinin simgesi oldu. Ben de Jîna Emînî için bir çalışma yapmak istedim.”

Saçlarımı bayrağımın renkleriyle ör

“Eseri, Jîna Emînî ile annesinin diyaloğu olarak yazdım. Annesine son vasiyeti, son istekleri” diyen Şahin “Jîna annesine artık bir ulusun evladı olduğunu söylüyor; ‘Saçımı tara anne, tel tel eyle anne. Her telini bayrağımın renkleriyle ör. Kadınların ellerinde sembol et anne’ diyor. Jîna Emînî saçları uğruna katledildi. Sözlerin ana teması da saçları oldu. Her Kürt’ün yüreğinde hissettiği acıyı ben de bir sanatçı olarak hissettim ve sözleri o hislerle yazdım” diye ekliyor.

Memo Gül’ün enstrümanlarıyla eşlik ettiği klipte, Kemal Ceylan mey, Ömer Arslan Percussion ile yer alıyor. Klip, sanatçının Youtube sayfasından dinlenebilir. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.