Mela Nadir: KDP’nin işbirliği gayri ahlaki

Mela Nadir

Mela Nadir

  • KDP’nin Türk devleti ile girdiği işbirliğine tepki gösteren Güney Kurdistan’ın önde gelen din alimlerinden Mela Nadir, “Halka ve ülkeye ihanet, gayri ahlaki ve gayri insani olduğu kadar dine göre de suçtur” dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarını destekleyen ve Başûrê Kurdistan’ı TC.’ye peşkeş çeken Barzani ailesine tepkiler büyüyor. KDP’nin bu ortaklıkla suç işlediğini belirten Süleymaniye’nin önde gelen din alimlerinden Mela Nadir, “Halka ve ülkeye ihanet, gayri ahlaki ve gayri insani olduğu kadar dine göre de suçtur. Temel sorunumuz KDP’nin işgalcilerle geliştirdiği işbirliğidir” diyerek, Kürt halkının bu ihanete karşı tavır geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Rojnews ajansına konuşan Mela Nadir, Türk devletinin işlediği insanlık suçlarına dikkat çekerek, “Hiçbir suçu ve günahı olmayan insanları şehit ediyorlar. Hayvanlara, ağaçlara, Kurdistan doğasına zulmediyorlar. Halkın her gün bağ ve bahçelerini yakıyorlar” ifadelerini kullandı.

Halkın Türk devletinin amaçları karşısında uyanık olması gerektiğini dile getiren Mela Nadir, Başûr’da ihanete karşı güçlü bir tepki açığa çıkmamasını ise şu sözlerle eleştirdi: “Halkımız bir yandan verilmeyen maaşlar ve karşılanmayan sosyal hizmet hakları için protesto gösterileri düzenleyebiliyor da neden işgale karşı eylem geliştirmiyor?” SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.