Metîna'da 4 asker öldürüldü

HPG ve YJA-Star gerillaları

HPG ve YJA-Star gerillaları

  • Gerillanın Fedailik Günü'nü selamlama eylemleri devam etti; Metîn'a da 4 asker öldürüldü.

Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı direnen gerilla, eylemlerle yanıt vermeye de devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın, 40 yıllık silahlı mücadelenin geldiği aşamada taktik derinleşmede ve tekniğe hakimiyette önemli bir düzey kazandığı hatırlatıldı. Gerillanın uzman tim savaş tarzı ile yer üstünde ve yer altında başarılı bir şekilde yürüttüğü direnişi, taktik açılımlar yaparak Kurdistan semalarına da taşırdığı belirtilen açıklamada, "Özgürlük gerillamız, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kurdistan semalarında uçan silahlı insansız hava araçlarını hedefleyip düşürmenin yanı sıra, havadan işgalci Türk ordusunu hedefleyip vurma kabiliyetine de erişmiştir" denildi.

Şehîd Doğan Zinar Birliği

PKK Yeniden İnşa Komitesi, HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Orta Saha Komutanı Doğan Zinar'dan adını alan Şehîd Doğan Zinar Birliği'nın fedailer ayı Haziran’da önemli bir çıkış yaptığı kaydedilen açıklamada, 6-25 Haziran tarihleri arasında Şehîd Doğan Zinar Birliği tarafından Türk ordusunun Şehîd Delîl Batı Zap'taki üslerinin hava araçlarıyla hedeflenip vurulduğu belirtildi. Buna göre; Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki türk üsleri 1 kez, Girê FM Direniş Alanı’ndaki üsler 2 kez ve Girê Amediyê’deki üsler ise 13 kez vuruldu; en az 6 Türk askeri öldürüldü, birçok mevzi ve çadır imha edildi.

BİM tarafından dün yapılan yazılı açıklamada paylaşılan bilgiler ise şöyle:

Metîna Bölgesi

* Golka Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan Türk askerleri, 27 Haziran saat 12.10’da sabotaj taktiğiyle vuruldu. Aynı alandaki saldırı helikopterleri de saat 13.00’te orta otomatik silahlarla hedef alındı.

* Dergelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 27 Haziran saat 12.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

* Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 27 Haziran saat 17.20’de ağır silahlarla hedeflenerek vuruldu.

 * Golka Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 28 Haziran saat 10.30 ve 29 Haziran saat 06.30’da 4 kez ağır silahlarla vuruldu; 1 konteynır ve 1 mevzi imha edildi.

* Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 28 Haziran saat 18.00’de suikast taktiğiyle vuruldu; 3'ü öldürüldü.

Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 29 Haziran saat 18.30’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu.

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 27 Haziran saat 06.00’da ağır silahlarla vuruldu.

* yJA Star gerillaları, 29 Haziran saat 03.50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu.

28 Haziran saat 05:00, 12:50, 17:55 ve 18:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 28 Haziran saat 12.30 ve 18.20’de ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 16 Haziran’da Metîna'nın Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki tünellere 1 kez kimyasal gazlar ve 6 kez de yasaklı patlayıcılar attı. 

* Metîna'nın Şêlazê Direniş Alanı, 27 Haziran’da 1 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandı.

* Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tüneller, 27 Haziran’da 1 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandı.

* Türk savaş uçakları, 27, 28 ve 29 Haziran’da Xakurkê'nin Goşînê, Şehîd Şerîf, Kendekola alanlarını 7 kez; Garê'nin Gûzê, Girê Zengil alanlarını 2 kez; Qendîl'in Girê Şehîd Cihan alanını 2 kez; Metîna'nın Şêlazê, Serê Metîna Direniş Alanı'nı 5 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 1 kez bombaladı. Gerçekleştirilen bu bombardımanlar sonucunda Xakurkê, Qendîl, Garê, Zap ve Metîna bölgelerinde çıkan yangınlar dün de devam etti.

Köylerini terk etmeleri için

* Metîna'nın Dergelê köyü 27 Haziran saat 18.00’de 10 kez ağır silahlar ve 4 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. Bu bombardımanlar sonucunda çıkan yangınlar köylülere ait bağ ve bahçelere zarar verdi. Türk ordusu ve KDP güçleri tarafından bölg ehalkına köylerini terk etmeleri için baskı yapıldı.

BEHDÎNAN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.