Lokmanlar öldürmekle bitmez

Hacı Lokman Birlik anma

Hacı Lokman Birlik anma

  • Türk devlet güçleri tarafından Şirnex’te katledildikten sonra cansız bedeni zırhlı aracın arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik, dün mezarı başında anıldı.
  • Katledip sürükleyen Türk güçleri, 9 yıldır yargılanmadı, terfi bile ettirildi. Anne Nazire Birlik, "Binlerce Hacı Lokman gitti ama mücadele devam ediyor. Lokmanlar öldürmekle bitmez" dedi.

     

Şirnex’in Dicle Mahallesi'nde 3 Ekim 2015 tarihinde vurulduktan sonra bedeni zırhlı araca bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik (24), şehadetinin 9. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde 3 Ekim 2015'te vurulduktan sonra bedeni zırhlı araca bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in (24) katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti. Birlik'in bedeninin yerlerde sürüklendiği anlara dair görüntüler polislerin sanal medya hesaplarından paylaşıldı. Tepkiler üzerine sadece 4 polis hakkında "kıdem durdurma" cezası verildi. Birlik'in bedeninin bağlandığı zırhlı araçta telsizle konuştuğu belirlenen dönemin Özel Hareket Şube Müdürü M.K. ile 1. Sınıf Emniyet Müdürü E.R. hakkında işlem yapılmadı. Lokman'ı katledenler yargılanmadı. 

Birlik, dün Şirnex merkezde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını ve Ailelerini kaybedenlerle dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri, Barış Anneleri üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri katıldı. Duaların ardından konuşan DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, "Barbarca katledilen Hacı Lokman Birlik'i unutmuyoruz. Miraslarına sahip çıkıyoruz. Hayalleri gerçekleşene kadar, Kürt halkı statü sahibi olana kadar onlara layık bir şekilde mücadelemiz devam edecek" dedi.

Konuşmanın ardından Birlik'in mezarına karanfiller bırakıldı. Anmaya katılanlar daha sonra Birlik'in ailesini ziyaret etti. 

 

 

Sanki yeni ayrılmış gibi

Üzerinden 9 yıl geçse de Birlik'in annesinin yüreğindeki acı ve öfke halen taze. MA'ya konuşan anne Nazire Birlik, "Aradan 9 yıl geçti ama sanki 9 gündür aramızdan ayrılmış. Her zaman kalbimizdedir ve asla unutamayız" dedi. Anne Birlik, kendisine yaşatılan "kaderi" kabul etmeyeceğini vurgulayarak,"Kulların haksızlığı çok ağırdır. Oğlum Allah'ın takdiriyle yaşamını yitirseydi belki bir yıl acısını yaşar unuturduk ama oğlum kulların zulmüyle katledildi. Oğluma büyük zulüm ettiler. Bu zulmü unutmamamız için bilerek bunu yaptılar. Her gün zulümleri artıyor" diye konuştu. Oğlunu katledenlerin cezalandırılmak yerine terfi ettirildiğini dile getiren Birlik, şunları dile getirdi: "En çok ağrıma giden bu oldu. Bu, zulüm üzerine zulüm oldu. Onu yaptıklarında sanki oğlumu yeniden şehit ettiler. Oğluma yapılan zulüm herkesin aklındadır."

Onların mücadelesi sürüyor

"Hacı Lokmanlar öldürmekle bitmez" diyen Birlik, şunları vurguladı: "Öldürmekle bitseydi bu mücadele 100 yıldır sürmezdi. Binlerce Hacı Lokman gitti ama mücadele devam ediyor. İttifakımızı kurmadığımız müddetçe böyle zulme maruz kalmaya devam edeceğiz. İttifakımızı kurmamız lazım. Her şeyin başı birliktir." ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.