Öcalan için 7 bin ses

Kadın Haberleri —

  • TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için CPT’ye şu ana kadar 7 bini aşkın mektup gönderildi. TJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan, “Öcalan’ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” dedi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarında rehin alınan ve 39 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, Kürt sorununun çözümü için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler küresel çapta yayılarak devam ediyor.

 Nisan ayında ikinci aşamaya geçilen kampanyaya Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) de 4 Nisan’da başlattığı “Bin kadın, tek ses” adlı etkinlikle katıldı. Etkinlikleri kapsamında 19 Nisan’da Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’ne (CPT) mektup gönderme kampanyası başlattı.

 

 

7 bin kadın ses verdi

“Kadın hareketi olarak ‘Öcalan’ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür’ dedik” diyen TJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan, CPT’ye şu ana kadar 7 bini aşkın mektup gönderdiklerini söyledi.

MA’ya kampanyaya ilişkin bilgi veren Kaplan, CPT’nin İmralı Cezaevi’nde yaşananlara karşı sorumluluğunu yerine getirmediğini söyledi ve ekledi: “Mektuplarda CPT’nin bağımsızlığını ve tarafsızlığını yerine getirmesini istiyoruz. Çünkü Türkiye’de yaşanan hukuksuzluğa sessiz kalmak ortak olmak demektir.”

Daha da büyüyeceğiz

Ayten Kaplan, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanya kapsamında gerçekleştirilen okuma günlerinin yanı sıra kitlesel eylemlerin de gerçekleştirildiğini ve kampanyanın tüm dünyaya yayılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

TJK-E önümüzdeki Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirecekleri eylem ve etkinliklere ilişkin yeni takvimi ise Haziran ayında duyurmayı planlıyor. AMED

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.