“Öcalan’a özgürlük” hareketi büyüyor

Dünya Haberleri —

13 Nisan’da Ulusal Eğitim Sendikası’nın kongresinde “Freedom for Öcalan” posterleriyle ayağa kalkan binlerce delege, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atmıştı. 

13 Nisan’da Ulusal Eğitim Sendikası’nın kongresinde “Freedom for Öcalan” posterleriyle ayağa kalkan binlerce delege, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atmıştı. 

  • İngiltere’de sendikalar, “Öcalan’a özgürlük” kampanyasını çeşitli eylemlerle büyütüyor. Haziran ayında organize edilecek yürüyüşte de Kürtlere ve önderleri Öcalan’a destek verilecek.

İngiltere’nin 6 milyon örgütlü işçiyi temsil eden sendikaları tarafından başlatılan “Öcalan’a Özgürlük” kampanyası büyüyor.

Sosyal hizmetler sektöründe çalışan 15 bin işçiyi temsil eden Social Workers Union (SWU) da geçtiğimiz günlerde  kampanyaya katıldı. Böylece “Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katılan farklı iş kollarında örgütlü sendika sayısı 16’ya yükseldi.

Kongrede Öcalan posteri

Sendikalar çeşitli dayanışma eylemleriyle kampanyayı geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay 500 bini aşkın üyesiyle Britanya’nın en büyük ve prestijli sendikalarından olan Ulusal Eğitim Sendikası’nın (NEU) kongresinde bin 700 delege, Öcalan’ın posterlerini kaldırarak “Freedom for Öcalan/Öcalan’a özgürlük” sloganları atmıştı. 

ASLEF çağrısını yineleyecek

Önümüzdeki hafta ise yıllık konferansını gerçekleştirecek olan tren şoförleri sendikası ASLEF’in “Öcalan’a özgürlük” çağrısını yinelemesi ve delegelerin de Öcalan’ın posterleriyle dayanışma eylemi yapmaları bekleniyor.

GMB posterli eylem hazırlığında 

Haziran ayında da Öcalan’ın özgürlüğü ve Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı sürdürdüğü savaşa karşı İngiltere’de bir dizi eylem planlandığı öğrenildi. 500 bin üyeli GMB sendikasının yıllık kongresinde binlerce delegenin Öcalan’ın posterlerini kaldırıp özgürlük talebini yinelemeleri bekleniyor. 

Büyük yürüyüş yapılacak

Ayrıca 18 Haziran’da sendikalar kongresi öncülüğünde “Öcalan’a Özgürlük” kampanyasını yürüten sendikaların düzenlediği ve 150 bin kişinin katılmasının hedeflendiği büyük yürüyüşün hazırlıkları da devam ediyor. Gösteriye katılanların Kürt Halk Meclisi’nin organizesiyle “Öcalan’a özgürlük” tişörtleri giymesi bekleniyor.

ANF/LONDRA

 

Çözümün muhatabı İmralı’da

Fransa’nın Strasbourg kentinde Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı Özgürlük Nöbeti’ni 517’inci haftasında. Bu hafta nöbeti ise Almanya’nın Essen kentinden gelen bir grup devraldı. Grupta İbrahim Polat, Fettah Cirit ve Xebat Taş yer alıyor. 

Grup adına konuşan İbrahim Polat, işgal saldırılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle bağlantılı yürütüldüğünü belirterek, “Kürt sorununda çözümün muhatabı İmralı’da. Sürdürdüğümüz Özgürlük Nöbeti’yle Avrupa kurumlarına bunu ifade etmeye çalışıyoruz” dedi. 

KDP’nin Türk devletiyle yaptığı iş birliğine atıfta bulunan Polat, Kürt halkının ihaneti asla affetmeyeceğini belirterek “İşgale, tecrite ve ihanete karşı ulusal birlik sağlanmalıdır” çağrısını yaptı.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.