Savaş iki bölgede yoğunlaştı

Gerilla

Gerilla

  • Türk ordusu sürekli sevkıyat yaptığı Başûrê Kurdistan'da saldırılarını yerleşim yerlerine de taşıyor. Metîna'nın Dergelê, Bazê ve Mîska köylerinin bağ ve bahçelerini bombalayan Türk ordusu, zırhlı araçlar köy içine girdi.
  • Yoğun bombardımanla birlikte kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar atmayı sürdüren Türk ordusu, sadece Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 24 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.
  • İşgal saldırılarına karşı direnen gerilla, karadan ve havadan eylemlerle yanıt veriyor. Karadan 18 eylem, havadan da 4 eylemle Türk ordusunu vuran gerilla, 6 Türk askerini öldürdü, 3'ünü yaraladı.

Türk ordusu, son iki haftadır KDP'nin desteğiyle asker ve zirhlı araç sevkıyatını sürdürürek saldırılarını arttırdı ve yerleşim yerlerine kontrol etme çabasına girdi. Gerilla da Türk askerine, girdiği her alanda müdahale ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz günü saat 16.15’te sabotaj taktiğiyle vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 4 Temmuz günü saat 21.45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu.

* Sergelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz günü 09.00 – 15.00 saatleri arasında ağır silahlarla 8 kez vuruldu; 1 kepçe ve 1 zırhlı araç darbelendi.

* Sergelê alanına konumlanmak isteyen Türk askerlerine, 4 Temmuz gün Şehîd Axîn Mûş Birliği tarafından havadan eylemler düzenlendi. 2 kez bir araya toplanan Türk birlikleri, 1 kez Kirpi tipi zırhlı araç ve 1 kez de cephane, havadan tam isabetle vuruldu. Şehîd Axîn Mûş Birliği tarafından gerçekleştirilen 4 hava eyleminde toplamda; 5 Türk askeri öldürüldü, 1 Kirpi tipi zırhlı araç ve cephane imha edildi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz saat 12.50, 13.50 ve 18.45’te orta otomatik ve ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 4 Temmuz saat 22.30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda eski Sêgirê köyüne doğru 4 Temmuz’da ilerlemeye çalışan Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

* Girê Bahar’a 4 Temmuz günü saat 22.20’de indirme yapmak isteyen helikopterlere müdahale edildi.

Xakurkê Bölgesi

* Şekîf Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz saat 11.30’da sabotaj taktiğiyle vuruldu.

Metîna Bölgesi

* Türk ordusu, 27 Haziran’da Dergelê, Bazê ve Mîska köylerinin bağ ve bahçelerini bombaladı. Bu bombardımanda çıkan yangınlardan sonra Dergelê köyündeki bağ, bahçe ve evler yandı. Zırhlı araçlarla Dergelê, Bazê ve Mîska köyüne giren işgalci Türk ordusu, bu şekilde köy yakarak bölge halkını göçertmeye ve köyleri boşaltmaya çalışmaktadır.

* Mîska köyüne doğru 4 Temmuz saat 06.50’de ilerleyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 3'ü yaralandı.

Kimyasal gaz ve patlayıcılar

* Türk ordusu, 4 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 7 kez kimyasal gazlar ve 8 kez yasaklı patlayıcılar attı.

30 savaş uçağı saldırısı

* Türk savaş uçakları, 3 ve 4 Temmuz’da Xakurkê'nin Kendekola, Berbizinê alanlarını 2 kez; Garê'nin Girê Zengil, Çemrobotkî alanlarını 2 kez; Metîna'nın Dergelê alanını 2 kez;  Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 24 kez bombaladı.

*Xakurkê, Şehîd Delîl Batı Zap bölgeleri, 4 ve 5 Temmuz’da saldırı helikopterleriyle de bombalandı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.