Siyah ve beyazın fotoğrafçısı

Kadın Haberleri —

Saz Babani

Saz Babani

  • Sokak fotoğrafçısı Saz Babani, 13 yaşındayken babasının hediye ettiği fotoğraf makinesiyle, siyah beyaz fotoğrafları çekerek arşiv çalışması yapıyor.

Sokak fotoğrafçısı, ressam ve Ziraat Fakültesi öğrencisi Saz Babani, çocukluğundan beri fotoğraf ve kamera tutkusuna sahip Silêmanili genç bir kadın. 13 yaşında babasının çektiği fotoğraflardan ilham alarak, sokak fotoğrafçısı olmaya karar verdi.

Anı yakalayarak arşiv çalışması yapmak isten Saz Babani, babasının ilk aldığı fotoğraf makinesini hala kullanıyor. Jinha’ya şöyle diyor Babani: “Yedi yıl boyunca kamerayla pek iyi bir ilişkim olmadı, çünkü yeterli uzmanlığım yoktu. 4 yıl önce sokak fotoğrafları çeken bir arkadaşımla tanıştım. Sokak fotoğrafları çekmem konusunda beni cesaretlendiren oydu. Sokak fotoğrafçılığında, resmi alıp ona bir çerçeve vermeniz, mümkün olduğunca az kelime kullanarak resmin kendi adına konuşması çok önemli.”

Daha çok siyah-beyaz kareler yakalayan Babani, “Hala eski günlerde olduğumu, siyah-beyaz fotoğraflar çektiğimi söylüyorlar. Siyah-beyaz fotoğraflarda rengi ortadan kaldırıyorsunuz” şeklinde konuşuyor. Babani ayrıca sokak fotoğrafçısı kadınların erkekler kadar işini rahat yapamadığını söylüyor. SİLÊMANÎ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.