Soro Xizginos şehit düştü

Soro Xizginos

Soro Xizginos

  • HPG Basın İrtibat Merkezi’nin yaptığı yazılı açıklamada, Soro Xizginos kod adlı Azad Yandı’nın 23 Temmuz 2022 tarihinde Garê’de şehit düştüğü kaydedildi.

HPG, 2022’de şehadete ulaşan bir gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG Basın İrtibat Merkezi’nin yaptığı yazılı açıklamada, Soro Xizginos kod adlı Azad Yandı’nın 23 Temmuz 2022 tarihinde Garê’de şehit düştüğü kaydedildi.

Açıklamada Yandı’nın mücadele yaşamına dair şunlar belirtildi:

“Soro yoldaşımız yurtseverliğin çok güçlü yaşandığı Amed’de dünyaya geldi. Partimize katılan dayısı ve teyzesini her anlamda kendine örnek aldı. Bir dönem yurtsever devrimci gençlik çalışmalarında yer aldı. Amed’de gerilla saflarına katılan yoldaşımız Sûr Özyönetim Direnişi’ne katılarak tarihsel görevlerini yerine getirmek için ısrarlı önerilerde bulundu. Daha sonra Medya Savunma Alanları’nda yeni savaşçı eğitimi gören yoldaşımız, kısa sürede gerilla yaşamına adapte oldu. 2016 yılında Zagros’ta şehadete ulaşan amcasının kızı Rewşen Amed (Ummu Cihat Atlı) yoldaşımızın şehadetini, mücadelesini büyütmenin gerekçesi yaptı. Sade ve samimi yoldaşlığı ile tüm yoldaşlarının gönlünde ve hafızasında unutulmaz yer edinen Soro yoldaşımızı şehadetinin yıl dönümünde saygı ve minnetle anarken, bizlere devrettiği görevleri mutlaka başaracağımızın sözünü yineliyoruz.” BEHDÎNAN

 

* * * 

İki haftada üçüncü helikopter

HPG gerillaları Çolemêrg’in Geliyê Reş alanında bir helikopter düşürdü. Medya Haber TV’ye katılan gazeteci Kurtay Serhat’ın, yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre 15 Temmuz günü Çolemêrg’in Şemzînan ilçesine yakın Geliyê Reş alanında bir helikopter düşürüldü. Böylece son 15 günde işgalcilere ait 3 helikopter gerillalar tarafından düşürülmüş oldu.

Kurtay Serhat, 14 Temmuz günü saat 21.00-22.00 sularında

Xakûrkê bölgesine bağlı Şehit Şekîf tepesine asker indirmeye çalışan Türk ordusuna ait Skorsky helikopterin de gerillalar tarafından hedef alındığını, darbe alan helikopterin alandan uzaklaşmak zorunda kaldığını bildirdi. HABER MERKEZİ

 


         

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.