Tavşantepe'de JİTEM ittifakı var

Tülay Hatimoğulları / Narin Güran'ın mezarı ziyaret

Tülay Hatimoğulları / Narin Güran'ın mezarı ziyaret

  • Narin Güran'ın mezarını ziyaret eden DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, köyde bulunduğu belirtilen silah deposuna işaret ederek, "Korunmak istenen bu silah deposu mudur? Bunun Narin’in katledilmesiyle ilgisi nedir?" diye sordu. 

Hatimoğulları, çok sayıda partiliyle birlikte Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti. Hatimoğlulları, "Katiller, bu sistemin, iktidarın, yereldeki mikro iktidarlardır" dedi. Türkiye'de en profesyonel mafya cinayetini bile açığa çıkaracak altyapıya sahip olan devletin, Narin’in cinayetini ve nedenini gizlemek için kullandığını belirten Hatimoğulları, "Narin’in katledilmesi, Tavşantepe’de devletin politikasını deşifre etmiştir. İktidar partisinin milletvekilinin (Galip Ensarioğlu) soruşturmaya tabii tutulmaması suçtur. Onun yaptığı açıklamadan dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz. Yetkilileri işlem yapmaya davet ediyoruz. Kendilerinin kurmuş olduğu dostluk düzeni, Narin’in bedeni üzerinde kurulmuş JİTEM ittifakıdır" dedi.  

Silah deposunu sordu

Ortada devasa soru ve sorunlar olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, şu soruları sordu: "Tavşantepe’de ne var? Korunmak istenen bu silah deposu mudur? Kürdistan’da başka kaç tane silah deposu var? Bunun Narin’in katledilmesiyle ilgisi nedir? Ailenin nasıl ifade verileceğinden, basına servis edilen sistematik kaderler kim tarafından hangi amaçla servis edilmektedir? Dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen ifade verilir verilmez bu hangi amaçla sızdırılmıştır? Narin nasıl katledildi, kim katletti? Bu katiller kim ve neden korunmaktadır? Narin, katledildikten sonra bütün delilleri yok etmek amacıyla suyun altında taşlardan mezar yapanlara teknik bilgiyi kim vermiştir? Fiili kim gerçekleştirmiştir?"

DEM Parti olarak Narin’in katilleri açığa çıkana, bütün bu sorular yanıtlanıncaya kadar davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Hatimoğulları, son olarak şunları ifade etti: "Silah deposu, bazı partilerin üssü haline gelen köylerdekiler de şunu bilmeli; bu silahlar döner köyü bir birine kırdırır. Sevgili Narin, senin gibi başka çocuklarında başına bir şey gelmesin diye mücadele edeceğiz." AMED

 

* * *

Bir yenge daha tutuklandı

Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınan Hediye Güran tutuklandı. Soruşturma kapsamında 13 Eylül’de gözaltına alınan Hediye Güran, önceki gün adliyeye sevk edildi. Narin Güran’ın tutuklu amcası Fuat Güran’ın eşi olan Hediye Güran, savcılık ifadesinin ardından “Kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Güran, hakimlik ifadesi sonrası tutuklandı. Böylece dosya kapsamında tutuklananların sayısı 12'ye çıktı. 

 

* * *

Dişlerini mi sökmüşler?

Narin Güran’ın otopsisine katılan Amed Barosu Başkanı Nahit Eren'in verdiği "Alınmış bir kalıbı mümkün değil, çünkü dişler dökülmüş" bilgisini, Halk TV’de değerlendiren Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, "Dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok. Tek tek çekmesi ya da kırması lazım" diyeyerek, profesyonelliğe dikkat çekti.

Dokgöz, "Sıradan bir olayla karşı karşıya olmadığımız çok açık. Komplike, planlanmış, programlanmış bir olay var" diyerek, neden böyle değerlendirdiğini şöyle izah etti:

* Öldürüldükten sonra açık alanda bırakılsaydı ya da gömülseydi daha erken bulunma şansı vardı ama suyun altına gömüldüğü için süreç uzadı. Birtakım deliller kayboldu. Bu bile olayın profesyonel bir yaklaşım getirdiğini gösteriyor.

* Dijital kayıtların silinme meselesi var. Bu silme profesyonel bir silme olduğu da çok belli. Bu konunun uzmanları bu konuda da açıklamalar yapıyorlar.

* 19 günde özellikle su altında da kalsa ceset ileri derece çürüse bile açık alanda kalsa, çürüse sadece iskeletler kalsa en sağlam kalan dokular dişler ve iskelet yapısı. O nedenle dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok. Çürümeye bağlı da dökülmez. Suyun altında uzun süre kalmaya bağlı da dökülmez. Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım. Süt dişler var biliyorsunuz süt dişlerde de kayıplar olabilir. O da bir-iki diş olur. Bu dişlerin düşmesi, hepsinin kaybolması mümkün değil.

* Olay, sadece katil ya da katillerin kim olduğunun çok ötesinde.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.