TekoJIN’den konferansa çağrı

Kadın Haberleri —

TekoJIN

TekoJIN

  • Avrupa’da önemli bir örgütlülük ağı olan ve genç Kürt kadınlarının mücadele adresi TekoJIN, “Jin Jiyan Azadî-Serbixe Azadî” şiarıyla 29 Haziran’da Kassel’de konferans düzenliyor.

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), 29 Haziran’da “Jin Jiyan Azadî-Serbixe Azadî” şiarıyla Kassel’de konferans düzenliyor. Konferans Tertip Komitesi Üyesi Nûcan Mawa “Özgür yaşama koşmak isteyen ve hakikat arayışı içinde olan tüm Kürt genç kadınları konferansa bekliyoruz” diyerek güçlü katılım çağrısı yaptı.

Avrupa’da önemli bir örgütlülük ağı olan ve genç Kürt kadınlarının mücadele adresi TekoJIN, bir ilke imza atacak. “Jin Jiyan Azadî-Serbixe Azadî” şiarıyla Almanya’daki ilk büyük konferansına hazırlanan TekoJIN, genç kadınları konferansa çağırdı. Tertip Komitesi Üyesi Nûcan Mawa, 29 Haziran’da Almanya’nın Kassel kentinde yapıcak konferansa ilişkin bilgi verdi.

Örgütlenme hamlesinin bir parçası

Nûcan Mawa, kapitalist sistemin bombardımanı altında olan başat kesimin genç kadınlar olduğuna dikkat çekerek, “Avrupa’da yaşayan genç Kürt kadınları olarak ülkemizden uzağız. Bazılarımız Kurdistan’ı bile görmedik. Buna aile, okul, üniversite, iş yeri ve sanal medyada yürütülen asimile politikaları da eklenince kendimiz (xwebûn) olmaktan uzaklaşma tehlikesi var. Bizim de temel hedefimiz tüm bu saldırılara karşı bilinçlenmek, alternatif oluşturmak ve öz savunmamızı geliştirmek. Önder Apo’nun demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü paradigması örgütlenmemizin esasıdır. Tüm sorularımıza cevabı orada bulabilir ve daha özgür-eşit bir yaşamı inşaa edebiliriz. Bu noktada konferansımız, örgütlenme hamlemizin önemli bir parçası oluyor” dedi.

 

 

Hazırlıklar tamam

Uzun bir çalışmanın ardından konferans hazırlıklarının tekiniki olarak tamamlandığını ifade eden Mawa, Haziran ayının tercih edilmesinin önemine de değindi. “Zeynep Kınacı-Zilan, 30 Haziran 1996’da Dersim’de ölümsüzleşti. O’nun anısına bağlılığın bir gereği olarak da 29 Haziran’ı tercih ettik. Zilan, Haziran tanrıçasıdır, bağlılığın sembolü, aşkın-sevginin arayışçısıdır. Bizim için önemli bir semboldür” diyen Nûcan Mawa genç Kürt kadınlarını şu sözlerle konferansa davet etti: “Özgür yaşama koşmak isteyen ve hakikat arayışı içinde olan tüm Kürt genç kadınları konferansa bekliyoruz.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.