Trump ikinci suikastı da atlattı

Dünya Haberleri —

Trump'a suikast

Trump'a suikast

  • ABD’nin Cumhuriyetçi Partili başkan adayı Donald Trump'a, Florida West Palm'daki golf kulübünde suikast girişiminde bulunuldu. Trump yara almadan kurtuldu.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski başkana yönelik suikast girişimini doğrularken, Trump’un durumunun iyi olduğu her hangi bir yaralanma yaşamadığı duyuruldu. FBI olayın detaylıca soruşturulduğunu bildirdi.

Trump olayın ardından kendine ait sosyal medya platformu Truth Social'dan bir mesaj paylaşarak, FBI ve yerel polise teşekkür etti. Donald Trump, “Endişeleriniz ve iyi dilekleriniz için herkese teşekkür etmek istiyorum. Kesinlikle ilginç bir gündü. Olay olağanüstü bir şekilde halledildi” diye yazdı.

Olayın Florida'da, Trump'ın kendisine ait golf sahasında golf oynadığı sırada meydana geldiği kaydedildi. Federal Soruşturma Bürosundan (FBI) yapılan açıklamada, "golf sahasının dış sınırındaki çalılıkta bulunan bir nişancıya bir ya da daha fazla FBI ajanı tarafından ateş açıldığı" ve söz konusu kişinin siyah bir otomobile binerek olay yerinden kaçtığı kaydedildi. Olay yerinde AK-47 tipi bir tüfek ve iki aksiyon kamerası bulunduğu açıklandı. Ateş açtıktan sonra bir arabaya binip kaçmaya başlayan şüpheli, yaklaşık 60 kilometre ötede yakalandı.

Aksiyon kamerası ile gelmiş

Yerel polis şefi, şüphelinin arkasında dürbünlü AK-47 Kalaşnikof tipi bir tüfek, bir GoPro kamera ve iki sırt çantası bıraktığını açıkladı. Palm Beach Şerif Ofisi'nden Şerif Ric Bradshaw, “Sahada bulunan Gizli Servis ajanı harika bir iş çıkardı. Çitten dışarı çıkan tüfek namlusunu gördü ve hemen o kişiyle çatışmaya girdi, o sırada da kişi kaçtı" dedi.

Associated Press, New York Times ve Fox haber kanalı gibi basın kuruluşları emniyet yetkililerine dayandırarak şüphelinin 58 yaşındaki Hawaii'li Ryan Wesley Routh olduğunu bildirdi.

Sosyal medya paylaşımlarında Routh'un Trump'ın 2020 seçim kampanyasını desteklediği, ancak daha yakın tarihli paylaşımlarında Biden ve Harris'i desteklediği görülüyor.

Routh'un ayrıca defalarca Ukrayna yanlısı kampanyalar yürüttüğü, Kiev'e gittiği ve savaşla ilgili aktivistlik yaptığı bildirildi. FLORİDA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.