Vekilin fotoğraf seçimine müdahale

Yasaklanan fotoğraflar

Yasaklanan fotoğraflar

  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın Meclis Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmada kullanacağı iki fotoğraf odasının bulunduğu Halkla İlişkiler binasına girişi engellendi. 

Gazete Duvar’ın haberine göre; Doğan, 5 Haziran’da fotoğrafların odasına getirilmesi için Meclis iç hizmetlerde görevli personelden destek istedi ve fotoğrafların DEM Parti Grubu'ndan kendi odasına getirilmesini talep etti. İlk fotoğrafta Şırnak’ta 31 Mart seçimlerinde oy kullanan askerlere “Konuş sen nerelisin?" diyen ve daha sonra hakkında soruşturma açılan Süleyman Salğucak; ikinci fotoğraf da Colemêrg’de kayyumu protesto eden yaşlı anneye ait.

Fotoğraflar suç unsuruymuş

Görevli personel, aldığı fotoğrafları Doğan'ın odasına getirirken bina girişindeki polislerce durduruldu. Polisler, Meclis görevlisine fotoğrafların kime götürüldüğünü sorup “Ayşegül Doğan’a” cevabını aldıktan sonra fotoğraflara el koydu. Ardından polisler, Meclis personeline, “Böyle şeyler almayın, başınıza iş açılır, soruşturma açılır. Bunlar suç unsuru oluşturur. Gelsin danışmanı alsın” dedi.

Meclis Başkanlığına dilekçe 

Ayşegül Doğan, konuyu bir dilekçeyle Meclis Başkanlığına taşıdı ve dilekçesinde, “Meclis çatısı altında, yasama faaliyetlerimde kullanacağım fotoğraflara usulsüz bir biçimde el konulup, makamıma getirilmesinin engellenmesi hakkında tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İç Tüzük gösterildi 

Meclis Başkanlığının gönderdiği yanıtta Meclis Güvenlik Yönetmeliğinin 17. maddesi hatırlatıldı. Fotoğraflara el konulma gerekçesi olarak maddedeki “…üzerinde, içerisinde siyasi parti, spor kulübü veya herhangi bir kuruluşun tanıtım ve propagandasına yol açacak yazılı, basılı, monteli, sabit, seyyar afiş, pankart, flama bulunan araçlar ile bunları yanında bulunduran kişiler yerleşkeye alınmazlar” ifadeleri gösterildi.

 

* * *

Eşbaşkan'a yurt dışı yasağı

Peyas Belediye Eşbaşkanı Gülşen Sincar’ın yurt dışına çıkışı engellenerek, pasaportuna el konuldu. 

Amed’in Peyas (Kayapınar) Belediyesi Eşbaşkanı Gülşen Sincar, İsviçre’deki ailesini görmek için İstanbul Havaalanı’na gidince pasaportuna el konuldu. Eşbaşkan Sincar’ın pasaportuna neden el konulduğuna dair bir gerekçe sunulmadı. Tebliğ edilen evrakta, "Bahse konu pasaportun 2 Haziran 2024 tarihinde Ankara- NVİ tarafından İptal/İdari karar kaydı ve pasaport bilgileri açıklama kısmında yurtdışına engel teşkil eden şerh kaydı bulunduğu tespit edilmiştir” denildi. 

Eşbaşkan Sincar hakkında herhangi bir dava ya da soruşturmanın olmadığı öğrenildi.

 

* * *

Amed'in suyuna 'tasarruf' engeli

Amed Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal mahallelerin su sorununu çözmek için yaptığı ihale, "Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri" gerekçesiyle iptal edildi. 

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün (DİSKİ) kırsal mahallelerde içme suyu sorununu çözmek için ihaleye çıkardığı sondaj yapım işi, "Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri" kararı kapsamında iptal edildi. Amed Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) tarafından konuya dair şu açıklama yapıldı: “DİSKİ tarafından Kentimizin farklı yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını gidermek amacı ile ‘Diyarbakır İline Bağlı Mahallelerde İçme Suyu Sondajı Açılması Yapım İşi’ ihalesi yapılmıştır. Ancak, Cumhurbaşkanlığının 17.05.2024 tarih ve 32549 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ve Kamu İhale Kurulu Kararının 27 Mayıs 2024 tarihli 2024/DK.D-91 sayılı kararları nedeniyle ihale iptal edilmiştir.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.