Üç ülkede tecrit protestosu

Yurt Dışı Haberleri —

Tecrit protestosu / Marsilya

Tecrit protestosu / Marsilya

  • Ottawa, Berlin, Saarbrücken, Kiel ve Marsilya’da Kürt Halk Önderi ve siyasi tutsaklara yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve DEM Parti belediyelerinin AKP/MHP iktidarı tarafından gasp edilmesi protesto edildi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecrit ile Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine karşı Kanada’nın Ottawa, Fransa’nın Marsilya ve Almanya’nın Berlin, Saarbrücken ve Kiel kentinde bir araya gelen Kürtler protesto gösterisi düzenledi. 

 

Ottowa

 

Ottawa'da parlamento önünde

Kanada'nın başkenti Ottawa'da Parlamento binası önünde düzenlenen eyleme Toronto ve Montreal'den gelen Kurdistanlılar da katıldı. Kürt Halk Önderi Öcalan ile Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere siyasi tutsakların serbest bırakılması talep edildi. Uluslar arası kurumların duyarsızlığının da kınandığı gösteride başta CPT olmak üzere tüm ilgili taraflara insan hakları ile ilgili imzaladıkları sözleşmelere bağılı kalarak harekete geçmeleri istendi. Eylemde ayrıca Colemêrg belediyesinde yaşanan irade gaspı kınandı. 

 

Berlin

 

Berlin ve Saarbrücken’de miting
Almanya’nın başkenti Berlin’de de Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin meclisinin organizesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 25 yıllık tecrit durumu ve son 4 yıldır haber alınamaması için Dışişleri Bakanlığı önünde protesto eylemi yapıldı.
Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin’in organize ettiği eyleme Kürtler ve dostları katıldı. İmralı'da uluslararası hukukun ihlal edildiğinin vurgulandığı eylemde, "Kürt Halk Önderi ve İmralı'daki diğer tutsaklarla ilgili endişeler büyüyor" denildi.
Eylem boyunca 'Freiheit Für Öcalan', 'Eslebe Öcalan' sloganları atıldı.

 

Saarbrücken

 

Önceki gün Saabrücken’de ise bölge meclisi ve kadın meclisinin öncülüğünde Saarland Eyalet Parlamentosu önünde İmralı tecridine ve Türk devletinin gerilla alanlarında kimyasal silah kullanımına dair bir miting yapıldı. Mitingde parlamento yetkilisine Kurdistan’daki son gelişmeleri anlatan bir dosya da verildi. 

Kiel’de sessizlik eylemi

Kiel Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde Asmus Bremerplatz’da bir araya gelen Kurdistanlılar, CPT ve Avrupalı kurum ve kuruluşların Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı sessiz kalmalarını protesto etmek için “sessizlik eylemi” yaptı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Politik Çözüm pankartının taşındığı eylemde “mücadeleye devam” mesajı verildi.

Marsilya’da protesto

Kürtlere dönük baskı politikalarının artış gösterdiği Fransa’da da Türk devletinin tecrit ve irade gaspına karşı eylem yapıldı. 

Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki izolasyon politikalarını ve buna paralel olarak Kürt halkına karşı soykırım politikalarını protesto eden Kurdistanlılar, Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı. Eylemde, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” ve “Türk devleti Kurdistan’dan elini çek” sloganları atıldı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.