Hepsinden birer eksildi

gerilla

gerilla

  • Metîna, Garê ve Batı Zap bölgelerinde düzenlenen eylemlerde 1 Türk askeri öldürüldü; 1 mevzi, 1 dron, 1 radar sistemi ve 1 MOBESE imha edildi.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 10 Haziran saat 10.30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini vurdu; 1'ini öldürdü ve 1 radar sistemini imha etti.

* Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 11 Haziran saat 10.40’ta orta otomatik silahlarla hedeflenerek vuruldu; 1 mevzi imha edildi. 

* Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine 11 Haziran saat 11.15’te müdahale edildi. Helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Garê Bölgesi

* Girê Zengil alanında 1 dron, 11 Haziran saat 11.30’da ferdi silahlarla vurularak imha edildi. 

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Haziran saat 08.12 ve 14.45’te orta otomatik silahlarla hedeflenerek vuruldu. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 1 MOBESE kamerası, 10 Haziran saat 13.30’da vurularak imha edildi. 

İki gün kimyasal kullanmadı

* Türk ordusu son iki aydır ilk kez kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar kullanmadı. Türk savaş uçakları, 10 ve 11 Haziran’da Lolan, Xinêreya Jor, Girê Şehîd Şerîf, Sinînê alanlarını 6 kez; Garê'nin Kanîsarkê, Deşta Kafya alanlarını 2 kez; Metîna'nın Bêşîlî Direniş Alanı'nı 3 kez bombaladı. Türk helikopterleri de 11 Haziran’da Metîna'nın Bamernê ve Serê Metîna alanlarını bombaladı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.