Üç tepede eylem

Gerilla

Gerilla

  • Şehîd Pirdoğan, Şehîd Gelhat ve Saha Komando tepelerinde işgalci Türk güçleri, 4 Haziran'da 6 kez özel teknikle vuruldu. Büyük patlamanın meydana geldiği mevzilerdeki kayıplar tespit edilemedi.

Türk ordusunun 4 ve 5 Haziran’da 13 kez zehirli kimyasal gazlar, 4 kez yasaklı patlayıcılar ve 24 kez de savaş uçaklarıyla bombaladığı Medya Savunma Alanları'ndaki gerilla eylemleri devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine yönelik özel teknikle 6 eylem gerçekleştirildi. Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Pirdoğan, Şehîd Gelhat ve Saha Komando tepelerindeki askerler, 4 Haziran günü saat 07.17, 11.36, 15.05’te ve 5 Haziran günü saat 06.35, 16.44 ve 22.07’de vuruldu. Özel teknikle gerçekleştirilen bu eylemler sonucu mevzilerin içerisinde büyük patlama meydana geldi ve ağır zayiat verdirildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 5 Haziran saat 18.10’da orta otomatik silahlarla hedeflenerek vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 5 Haziran saat 20.20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini, orta otomatik silahlarla vurdu.

* Türk ordusu, 4 ve 5 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tüneller 13 kez zehirli kimyasal gazlar attı.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellere de 4 Haziran’da 4 kez yasaklı patlayıcılar atıldı.

* Türk savaş uçakları, 4 ve 5 Haziran’da Garê'nin Girê Sîser alanını 2 kez; Metîna'nın Bazê, Bêşîlî, Dergelê, Serê Metîna, Şêlazê alanlarını 7 kez; Qendîl'in Şehîd Harun, Şehîd Cihan, Girê Zergelê alanlarını 13 kez; Xakurkê'nin Sinînê, Şehîd Şerîf alanlarını 2 kez bombaladı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.