30 yıllık tutsağa erteleme

Sedat Atsız

Sedat Atsız

  • Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan 30 yıllık hasta tutsak Sedat Atsız’ın tahliyesi ikinci kez ertelendi. 

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıllık hasta tutsak Sedat Atsız, infaz süresini tamamlamasına rağmen Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu (İGK) tarafından tahliyesi üç ay daha ertelendi. 1 Mart’ta “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için tahliyesi engellenen Atsız’ın, önceki gün tahliye olması bekleniyordu. 

Cezaevini telefonla arayan Atsız’ın ailesine, tahliyesinin ikinci kez üç ay ertelendiğinin bilgisi verildi. Gerekçeye dair ise açıklama yapılmadı. 

Atsız, 1994'te Amed’de gözaltına alındı. Devlet Güvenlikli Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Atsız’a “Devletin birliği ve bütünlüğü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. 2019’da Diyarbakır Cezaevi’nde iken kalp krizi geçirdi. Aksız'ın prostat ve böbreklerinden rahatsızlığı bulunuyor.

 

* * *

32 yıl sonra tahliye

Şakran Cezaevi'nden 32 yıllık tutsaklığın ardından tahliye edilen Cemal Yıldız ve Eren Tekin, "Daha güzel günler inşa edeceğiz" dedi. 

Tutsak Cemal Yılmaz (58) ve Eren Tekin (56) 32 yıllık tutsaklıklarının ardından İzmir Şakran Cezaevi'nden tahliye edildi. İki kez tahliyeleri uzatıldıktan sonra tahliye edilen tutsakları, cezaevi kapısı önünde Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) üyeleri ile DEM Parti yöneticileri çiçeklerle karşıladı. Yılmaz ve Tekin, beyaz güvercinleri havaya uçurarak, barış dileklerinde bulundu. 

Cezaevi önündeki karşılamada konuşan Cemal Yılmaz, cezaevlerinde baskı ve tecrit politikalarına karşı direnişin büyüdüğünü söyleyerek, "Arkadaşlarımızın hala tutuklu olması bizi üzüyor ama daha güzel günler inşa edeceğiz" dedi. 

Eren Tekin ise cezaevi şartlarına dikkat çekerek, durumun her geçen gün kötüye gittiğini ifade etti. Tekin, "Yoğun baskı var. Çıktığım için de mutlu değilim, çünkü arkadaşlarımızı geride bıraktık" diye konuştu. İZMİR

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.