Tekli hücreye hafif kılıf

Ayhan ve Şilan Azgın

Ayhan ve Şilan Azgın

  • Kırıklar Cezaevi'nde tutulan 70 yaşındaki Ayhan Azgın, üç aydır tekli hücrede tutuluyor. Azgın'ın siyasi koğuş talebi ise cezaevi yönetimi tarafından "Dosya ağır değil. Siyasi koğuşa koyamayız. Ya bağımsızlara gidersin ya da tekli hücrede tutulursun" denilerek reddedildi. 

İzmir'de 2018'de sanal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan ve 29 Mart'ta cezası onanarak tutuklanıp Kırıklar Cezaevi'ne gönderilen Ayhan Azgın (70), hücrede tutuluyor. Azgın, bağımsız koğuşunu kabul etmeyince hücreye konuldu.

Ayhan Azgın, Kuzey ve Doğu Suriye'de DAİŞ'e karşı savaşırken şehit düşen baba ve kızı ile Deniz Gezmiş'in fotoğrafları sanal medya hesabında paylaştığı için "Örgüt propagandası" yapmak gerekçesiyle 2018'de gözaltına alındı. Serbest bırakılan Azgın'a yargılama sonucunda 1 yıl 3 ay ceza verildi. Cezası onan Azgın, 29 Mart'ta tutuklandı. Azgın yaklaşık 3 aydır Kırıklar F2 Koğuşu’nda tutuluyor.  

Hücreye gönderilen Azgın, bu tutumu kabul etmeyerek ölüm orucu başlattı, ancak eylemin 20. gününde sağlık sorunları nedeniyle sonlandırdı. Cezaevi yönetimi, Azgın'ın siyasi koğuş talebi için verdiği iki dilekçeye de “Dosya ağır değil. Siyasi koğuşa koyamayız” gerekçesini öne sürdü ve yanına yeni tutuklanan bir kişiyi yerleştirdi. 

MA'ya konuşan kızı Şilan Azgın, babasının sağlık sorunları olduğunu belirterek, "Babama sistematik olarak psikolojik işkence uygulanıyor. Cezaevi yönetimi babama çok kötü davranıyor. Voltaya çıktığı zaman bile yanına kimseyi yaklaştırmıyorlar. Babam 70 yaşında yaşlı bir tutsak. Siyasi koğuşta kalma talebinin kabul edilmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Oğlu da cezaevinde

Azgın, aile olarak devletin baskısı altında olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Ağabeyim de ‘Cumhurbaşkan'ına hakaretten’ ceza aldı. Yaklaşık iki yıldır Antalya Elmalı Cezaevi’nde tekli hücrede tutuluyor. Benim de geçen sene takipsizlik aldığım bir dosyam vardı, babamın tutuklanmasının ardından yeniden açıldı.” ifadelerini kullandı. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.