Temiz sokak, temiz hava istiyoruz

Kadın Haberleri —

Qamişlo

Qamişlo

  • Türk devletinin tehdit ve saldırılarına karşı geri adım atmayan Qamişlolu kadınlar 11 Haziran’da sandık başında olacak. Kadınların belediye eşbaşkanlarından beklentileri ise daha temiz sokaklar, yeşil bir çevre ve işsizliği önleyecek projeler.

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, tehdit ve şantajlar aldırış etmeden 11 Haziran’da sandık başına gitmeyi bekliyor. Qamişlolu kadınlar, tartışmaların gölgesinde umutla oy kullanacağı günü beklerken ayrıca beklentilerini de dile getirdi.

“Seçimlerimiz kesinlikle gerçekleşecek ve biz kazanacağız” diyen Îlham Şêxê, Qamişlo eşbaşkanlarından beklentilerinin halkın ihtiyaçlarını karşılaması ve projeler üretmesi olduğunu söyledi.

 

 

Daha sağlıklı bir şehir

Îlham Şêxê, Jinha’ya diğer taleplerini şöyle sıraladı: “Bulunduğumuz mahallede her kış sokaklar çamur içinde kalıyor ve çocuklarımız okula giderken zorlanıyor. Sokaklarımızı asfaltlanmasını istiyoruz. Ayrıca jeneratörlerin dumanı bize iyi gelmiyor, bu dumanın kokusu kanser gibi birçok kötü hastalığa neden oluyor. Jeneratörlerin mahallelerden biraz uzakta tutulmasını istiyoruz. Temizliğe dikkat edilmeli; her sokak başında çöp konteynırları olmalı. Biz de kent sakinleri olarak belediyeye yardımcı olmalı, sokaklara ve şehrimize sahip çıkmalıyız.”

 

 

Gençler için projeler üretmeli

Seçimlerin tarihi bir adım olduğunu söyleyen Yasmîn Îbrahîm, ne olursa olsun 11 Haziran’da sandık başında olacaklarını ifade etti.

“Belediyeler halkın ihtiyaçlarını ne kadar karşılarsa o kadar iyi ama biz de belediyelere o kadar yardımcı olmalıyız. Umuyoruz ki insanların ihtiyaçları karşılanır ve gençler için projeler yapılır ve gençler boş zamanlarını internette ve kötü yerlerde geçirmezler.”

 

 

Yeşil bir çevre

Mehfûza Yûsif de aynı şekilde işsizliğin önüne geçilmesi için projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti ve ekledi: “Qidurbeg Mahallesi’ne asfalt yapılmalı, ayrıca mahallemizde büyük bir park var buraya ağaç ekilmesini istiyoruz.  Çok büyük bir park ama ağaçlar dikilmemiş ve bakımsız kalmış.” QAMIŞLO

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.