Erdoğan'dan yeni kayyumlar tehdidi

Erdoğan/ foto: AFP

Erdoğan/ foto: AFP

  • Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atama kararını savunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, "Hakkari bunun ilk adımı olmuştur. Şu anda hukuk da gereğini yapmıştır ve bundan sonra yapmaya devam edecektir” dedi.

Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "Anadolu Medya Ödülleri" törenine katıldı. Erdoğan, Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atanmasına dair konuştu. Erdoğan, kayyum ataması sonrası Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu’nda başlattığı eylem ve nöbete tepki gösterdi. Erdoğan, AKP’lilerin DEM Parti'lilere yönelik saldırısını görmezken gelerek, DEM Parti'lilerin saldırdığını iddia etti.

Kayyum atamanın hukuki olduğunu savunan Erdoğan, "31 Mart'tan önce ne dedik 'Eğer adaylarınız herhangi bir gayrimeşru, gayriyasal işlemlere girmediyse, katılmadıysa onlara söyleyecek sözümüz yok. Gayriyasal işler yapmışsa bizler de yasaları işletmek durumundayız ve işletiriz.' Hakkari şimdi bunun ilk adımı olmuştur. Şu anda hukuk da gereğini yapmıştır ve bundan sonra yapmaya devam edecektir” dedi.  

Erdoğan, DEM Parti'lilerin, “Belediyeler bizimdir” sloganlarına da tepki göstererek, “Belediyeler ne onlarındır ne terör örgütünündür. Belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir. Belediyeler sırtını Kandil'e rastlayanların hiç değildir. Nerede olursa olsun belediyeler halkımızındır, aziz milletimizindir” diye konuştu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.