MEBYA-DER yönetimini belirledi

MEBYA-DER 3. Olağan Kongresi

MEBYA-DER 3. Olağan Kongresi

  • MEBYA-DER 3. Olağan Kongresi’nde eşbaşkanlığa Hanım Kaya ve Yusuf Dündar seçildi.

Wan’da Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongre, saygı duruşuyla başladı. Ardından alkış ve zılgıtlar eşliğinde “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Kongre divanı belirlenmesi ardından faaliyet raporu okundu. MEBYA-DER Wan Eşbaşkanı Hanım Kaya, Kürt halkının AKP-MHP’nin saldırılarına maruz kaldığını belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti. Hanım Kaya, “Yaklaşık üç yılı aşkın bir süredir Sayın Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alamıyoruz. Tecride karşı mücadelemizi birleştiremezsek saldırılar her alanda yükselmeye devam edecek” dedi.

Her alanda mücadele

Colemêrg Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki gösteren Hanım Kaya, “Kayyum atamalarını kabul etmiyoruz. Sadece Colemêrg’ de değil tüm alanlarda zulme karşı baş kaldırmaya devam edeceğiz. Kürt halkı var, var oluşunu her alanda sürdürecek” şeklinde konuştu.

DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan da şunları söyledi: "Serhed halkı onlarca yıldır mücadele veriyor. Büyük bedeller ödedi. Kaç yıldır da mücadelenin öncülüğünü yapıyorlar. En güzel çocuklarımız Kurdistan’ın özgürlüğü için canını verdi. Mücadele yürüten tüm kurumlar olarak bizler onların yolunun takipçileriyiz. Dört parça Kurdistan’da bizler artık özgür ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Kimseden bir beklentimiz yok. Türk, Arap, Fars'ın hakkı neyse Kürt halkının da talepleri aynıdır. Dillerini, kimliklerini özgürce yaşamak istiyor. Kürt halkının birlik olması ve ittifakını oluşturması için mücadele ediyoruz. Halkımız demokratik siyasetinde öncülüğünü yürütecektir. Bizler saldırıları ancak ve ancak direnerek engelleyebilir ve mücadelemizi sonuçlandırabiliriz.”

Mücadele sevmekle başlar

Barış Annesi Saadet Öklü de yeni yönetime başarılar dileyerek, “Derneğimize sahip çıkmalı, yalnız bırakmamalıyız. Yıllardır Barış Anneleri olarak barış mücadelesini yürütüyoruz. Bizim yüreğimiz yandı, başka annenin yüreği yanmasın. Bizler birbirimizi seversek, birlik olursak Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi de, cezaevi kapılarını da kırarız, kayyumları da göndeririz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle yeni yönetim belirlendi. MEBYA-DER’in Eşbaşkanlığına Hanım Kaya ve Yusuf Dündar seçilirken, yönetime ise Mecit Öztürk, Züleyha Tunç, Welat Gür, Rewşen Abu ve Fedyi Gezici getirildi. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.