Yenisahne, sezona hazır

Kültür/Sanat Haberleri —

Yenisahne tiyatro ekibi

Yenisahne tiyatro ekibi

  • Tiyatro faaliyetlerini Batman’da sürdüren Yenisahne, yeni sezona hazır.

Geçmiş sezonlarda olduğu gibi 2024-2025 sezonunda da aylık programlarını yapmaya devam edecek olan tiyatro topluluğu, bu sezon “Karmakarışık”, “Bekoyê Ewan”, “Forsa Şêrko” ve “Jina Qelew adlı oyunlarının yanı sıra çocuk oyunlarıyla da sahnede olacak.

 

 

Yenisahne, Batman’daki sahnesinde her hafta Perşembe günleri düzenli olarak izleyiciyle buluşacak. Yeni sezon hazırlıklarına ilişkin “Özel gösterimler ve turnelerimiz her zaman olduğu gibi aylık programlarımızda yerini alacak” diyen Yenisahne sanatçılarından Yakup Selimoğlu, Kürdistan kentleri başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Ankara gibi gidebilecekleri tüm Türkiye kentlerine de turne yapacaklarını belirtti.

Selimoğlu ayrıca, “İki yıldır her ay yaptığımız Tirş û Tehl adlı açık mikrofon stand-up gösterilerimiz bu sezonda da devam edecek. Bunların yanında dışardan getireceğimiz oyunlar; organize edeceğimiz konser, edebiyat söyleşileri ve film gösterimleriyle Batman izleyicisine farklı disiplinlerde de nefes aldırmaya çalışacağız. Bir de üzerinde hala çalışma yürüttüğümüz ödüllü Kürtçe oyun yazım yarışması ile Kürtçe oyun sayısını arttırma ve aynı zamanda Kürtçe yazımı teşvik etmeyi planlıyoruz. Temel oyunculuk, sahne sanatları, senaryo yazarlığı ve yönetmenlik atölyelerimiz de bu alanlarda ilgili kişilerin katılımına açılacak” diyerek, 2024-2025 sezonuna dönük hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı. BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.