'Kanun Hükmü’ Almanya’da

Kültür/Sanat Haberleri —

Kanun Hükmü belgeseli

Kanun Hükmü belgeseli

  • Yönetmen Nejla Demirci’nin Kanun Hükmü belgeseli Almanya’da seyirciyle buluşacak. 

Nejla Demirci’nin yönettiği “Kanun Hükmü” belgeseli, gerçek bir hayat hikayesinden ilham alıyor. Nejla Demirci’nin kardeşi Yasemin Demirci, KHK ile görevinden atılmadan önce Bodrum Devlet Hastanesi’nde kardiyolog olarak çalışıyordu, Engin Karataş ise yine Muğla-Bodrum’da öğretmendi. Yasemin Demirci ve Engin Karataş filmde kendilerini canlandırıyorlar. Belgesel, 2023 Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne seçildi. Ancak filmin içeriğine yönelik gerçek dışı açıklama ile belgesel festivalden çıkarıldı. Bunun üzerine festival jürisi toplu olarak istifa etti. Festival seçkisinde yer alan diğer filimler de protestoya dahil oldu.

Kanun Hükmü, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’nun (ATİK) organizasyonuyla Almanya’ya geliyor. ATİK açıklamasında filmin Türkiye’de gösteriminin yasaklanması, festivallere katılımının engellenmesi ve işini kaybeden yüz binlerce ilerici akademisyenin sesini Almanya’da duyurmak için filmi kitlelerle buluşturmak istediğini aktardı. ATİK yaptığı açıklamada "Sizleri birçok engellemelere rağmen, yoğun emek sonucunda çekilen bu filmin gösterilen alanlarda katılarak destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Gösterim günleri

Belgeselin gösterim programı şöyle:

*14 Haziran- Nürnberg’teki saat 18:30’da yapılacak gösterime Nejla Demirci de katılacak. Yer: Nachbarschaftshaus Gostenhof Adam-Klein-Srasse 6 90426 Nürnberg   

* 15 Haziran-Augsburg’taki saat 19:45’de yapılacak gösterime Nejla Demirci de katılacak. Yer: Mephisto Simenası.   

* 16 Haziran-Ulm’da saat 17:00’da yapılacak gösterime Nejla Demirci de katılacak. Yer: Bürgerhaus, Schaffnerstr. 17, 89073 Ulm

* 20 Haziran- Saat 18:00’da Duisburg’ta Gençlik ve Kültür Derneği’nde yapılacak etkinlikte belgeselin gösterimi yanı sıra Nejla Demirci ile söyleşi olacak.

* 21 Haziran-Saat 18:00, Yer: Cineplex Alhambra, Seestr. 94, 13353 Berlin

* 22 Haziran-Saat 18:00’da Hamburg’daki ATİF derneğinde belgesel gösterilecek.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.