Avaşîn'de şehit düştüler

Bager Kurdistan ve Akif Gabar

Bager Kurdistan ve Akif Gabar

  • HPG, Akif Gabar ve Bager Kurdistan'ın Avaşîn'deki Türk saldırısında şehit düştüklerini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan açıklamada, 14 Haziran 2024 günü Avaşîn'in Dola Maran Direniş Alanı’nda gerçekleşen Türk saldırılarında Akif Gabar (Selman Yalvaç / Şirnex) ve Bager Kurdistan'ın (Nureddîn Mihemed Sîno / Amûdê) şehadete ulaştığı bildirildi. BİM'in açıklamasında gerillalarla ilgili bilgiler de paylaşıldı.

 

Akif Gabar

 

Durmak bilmeyen tempo

Akif Gabar, Sîlopya’da ve kadim Sipêrtî aşiretine mensup, yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Yakın çevresinden ve akrabalarından gerilla saflarına katılımların olması ve Sîlopya'da doğup büyümesi nedeniyle PKK’yi küçük yaştan itibaren tanıdı. İlk olarak yurtsever devrimci gençlik faaliyetlerinde yer aldı. Mücadelesini daha da büyütmek için 2014 sonlarında gerilla saflarına katıldı.

Gerilladaki ilk eğitimini Qendîl'de aldı; kendisini askeri ve ideolojik anlamda geliştirdi; 2018'e kadar burada çalışma yürüttü. Askeri uzmanlık eğitiminde yeni dönem gerilla taktikleri ve ağır silahlar eğitimi aldı. Uzman ve yetkin bir gerilla olarak Zap’a geçti. Zap'ta sonra 2019'da asi ve sert arazisiyle bilinen Avaşîn’de görev aldı. Avaşîn'deki birçok eyleme katıldı; savaş alanındaki cesareti ve fedakarlığıyla örnek oldu. Türk ordusunun 2021'de Avaşîn'e yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı gelişen tarihi direnişte yer aldı. Ham savaş tünellerinde hem de yarı hareketli gerilla timleriyle ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer aldı. Uzman gerilla timlerinde yer aldığı süreçte tünellerde direnen yoldaşlarına destek olmak için sürekli düşmana vurmayı esas aldı.

Durmak bilmeyen bir çalışma temposuyla savaştı. Avaşîn'i adeta avucunun içi gibi bilmesiyle hem bölgeye yeni gidenlere yardım etti hem de birçok eylemin geliştirilmesinde emek ve çaba sahibi oldu. Şehadete ulaştığı 14 Haziran 2024'e kadar bu temposunu düşürmedi.

 

 

Kısa sürede yetkinleşti

Bager, Rojavayê Kurdistan’ın Amûdê kentinde yurtsever, Kürt kültür ve geleneklerine bağlı bir ailede dünyaya geldi. Yakın akrabalarından ve çevresinden gerilla saflarına katılımların olması ve ailesini de devrim çalışmalarında aktif bir şekilde yer almasından dolayı PKK’yi küçük yaşta tanıma imkanı buldu. Gerillayı çocukluk kahramanı yaptı. Rojava Devrimi geliştiği sıralarda gençlik dönemine yeni girdiğinden devrimin tüm aşamalarına tanıklık etti. Devrim okullarında okudu. Düşmana ancak gerilla saflarında yer alarak cevap verilmesi gerektiği kanaatine varıp gerillaya katıldı.

Askeri eğitimlere büyük bir dikkat ve özenle yaklaştı; kısa sürede alarak yetkin bir gerilla olmayı başardı. Uzmanlık eğitimlerine de dahil olarak suikast ve sabotaj taktiklerinde uzmanlaştı. Savaşın yoğun yaşandığı bölgelere gitmek istedi. Avaşîn'e geçerek pratik çalışmalara katıldı. Küçük büyük demeden birçok çalışmaya dahil oldu. Her anını düşmana vuracağı darbeler üzerine yoğunlaşarak geçirdi; eylemlerde yaptığı katkılarla bu amacını yerine getirmeye çalıştı. Kesintisiz ve durmak bilmeyen bir tarzla 14 Haziran 2024'te şehit düşene kadar mücadele etti. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.