Tahliye olan Özhan’a ziyaret

Fahrettin Özhan'ı ziyaret

Fahrettin Özhan'ı ziyaret

  • Bayramda tahliye edilen 30 yıllık tutsak Fahrettin Özhan, dernek ve siyasi parti temsilcileri tarafından ziyaret edildi.

Diyarbakır 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden 30 yıllık tutsaklığının ardından 16 Haziran'da tahliye edilen Fahrettin Özhan, Sêrt Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Sêrt Belediyesi Eşbaşkanı Sofya Alagaş'ın da aralarında bulunduğu kitle tarafından ziyaret edildi. 

Özhan'ı Dihê (Eruh) ilçesine bağlı Dêrawît köyündeki evine gerçekleştirilen ziyarette, Özhan, alkış ve zılgıtlar eşliğinde kısa bir konuş yaptı. Özhan, direnen tutsakların selamını getirdiğini belirterek, cezaevindekiler ile dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Fahrettin Özhan (57), 30 yılın ardından tahliye edildi. 1994’te İstanbul’da tutuklanarak, yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası verilen Özhan, sırasıyla Bayrampaşa, Ürmaniye, Bursa, Bolu ve son olarak Amed'deki cezaevlerinde tutuldu. SÊRT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.