Biradost’ta sivillere saldırı

Biradost

Biradost

  • Türk ordusu, Biradost alanındaki Lolan yaylaları ve Şekiwyan Dağı’nı bombaladı; saldırı sonucu iki sivil yurttaş yaralandı.

İşgalci Türk devletinin KDP iş birliğiyle Başûrê Kurdistan’a saldırıları devam ediyor. Hewlêr’in Biradost alanı ile Dihok’un köyleri, dün eş zamanlı olarak bombalandı.

Başûr Kurdistan'da yayın yapan Rojnews'in haberine göre; Türk ordusu, Biradost alanındaki Lolan yaylaları ve Şekiwyan Dağı’nı bombaladı ve saldırı sonucu iki sivil yurttaş yaralandı. Sidekan Devlet Hastanesi Genel Müdürü Karwan Feysal, "İki vatandaşın yaralandığı haberini aldık. Yaralıların tedavi için hastane ekibi olarak bütün hazırlıkları yaptık” dedi.

Ambulans göndermediler

Karwan Feysal, bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı ambulans gönderemediklerini, saldırı sonucu yaralanan şahısları bölge vatandaşlarının hastaneye getireceklerini aktardı.

Her gün bombardıman

Bradost bölgesindeki bombardımanda yaralanan vatandaşları hastaneye ulaştıran köy sakinlerinden biri, Başûrê Kurdistan medyasına şunları söyledi: “Evdeydim, saldırı olduğunu söylediler, çıktım. Bere’ye saldırı yapıldığı bilgisi geldi, biz de oraya doğru yola çıktık. Havan topu koyunların otlatıldığı yerde isabet etmiş. Çok sayıda koyun telef oldu. Havan topundan çıkan saçmalar birine isabet etmiş. Yaralılar iki arabayla buraya taşıdık. Bölgenin durumu çok kötü, bundan daha kötüsü olamaz. Her gün top atışı, her gün bombardıman. Hiçbir güvenlik ve huzur kalmadı.”

Köylü, yaralıları alırken de zor anlar yaşadıklarını söyledi. Yaralanan çobanın amcası, hastanenin avlusunda yeğeninin tedavi edilmesini beklediğini belirterek, bölgede her geçen gün yaşamın zorlaştığını ifade etti.

26 günde 285 bombardıman

Toplumsal Barış Timleri (Community Peacemaker Teams-CPT) Sorumlusu Kamran Osman, Türkiye’nin 15 Haziran ile 11 Temmuz arasında Başûrê Kurdistan'ı 285 kere bombaladığını ve bombalanan yerlerin çoğunlukla Dihok’ta olduğunu söyledi. Osman, Dihok’un Amediyê ilçesine bağlı 8 köyün tamamen boşaltıldığını ve 602 köyün de boşaltılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. 182 ailenin yerinden edildiğinin altını çizen Osman, “Miska köyü tamamen boşaltıldı, daha önce köyde 26 aile vardı” dedi. CPT’nin verilerine göre; Türk saldırıları nedeniyle Dihok’ta 65 bin dönüm ekili arazi yandı.

'KDP bizimle' itirafı

Bu arada TRT Haber’e katılan SETA Dış Politika Direktörlerinden Can Acun, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki işgal girişimlerine dair konuşurken KDP’ye bağlı özel güçlerin Türk askerleri ile birlikte işgal bölgelerinde yaptıklarına dair bilgiler verdu. Acun, “Şu anda Türk ordusu ilerlerken, pêşmergenin de bize daha fazla lojistik destek verdiğini görüyoruz” diye konuştu. Acun, KDP’nin köylerin boşaltılmasına yardım ederek Türk ordusunun işini kolaylaştırdığını da ekledi. DIHOK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.