CGT: Özgürlüğü için çalışacağız

Yurt Dışı Haberleri —

Confderacion del Trabajo (CGT)

Confderacion del Trabajo (CGT)

  • İspanya’da, “Abdullah Öcalan’a özürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” hamlesi kapsamında Madrid’de panel düzenledi. Panelde konuşan CGT Sözcüsü Arnaiz: “Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için çalışacağız.”

İspanya’nın güçlü işçi konfederasyonlarından Confderacion del Trabajo (CGT) başkent Madrid’de “Kürt sorunu ve politik çözüm başlıklı” bir panel düzenlendi. CGT binasında yapılan panel “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” küresel hamlesi kapsamında yapıldı. Sendikacıların ve üyelerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve hamle afişleri asıldı. Kongra-Star Avrupa Temsilcisi Ronash Shexo da panele katıldı.

Fikirlerini yaymaya hazırız

Panelin açılış konuşmasını yapan CGT Madrid Temsilcisi Cecu, Kürdistan’ın tarihsel ve siyasal yönünü anlattı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir ada hapishanesinde ve 25 yıldır tecrit altında tutulduğunu anlatan Cecu, küresel çapta yürütülen ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesi kapsamında toplantıyı organize ettiklerini ve sonuç elde edilmesi için geniş katılımın önemine dikkat çekti. Cecu, "Biz Abdullah Öcalan’ın fikirlerini tartışma  ortamlarını oluşturarak yaymaya hazırız” dedi.   

Sonuç alıcı olması için çalışacağız

Panelde söz alan Genel Sendikalar Konfederasyonu (CGT) sözcülerinden ve Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz, hamlenin başlangıcından bugüne dek Kürt halkının yanında olduklarını ve kampanyanın bir parçası olduklarını söyledi. Küresel kampanyanın önemine vurgu yapan Carmen Arnaiz: “CPT’ye mektup gönderdik. Yürüyüşlere katıldık. Hâlâ bugün kurumların hareket etmediğini görüyoruz. Biz hamlenin başarısı için ‘Daha neler yapabiliriz?’ sorusu üzerinden bir tartışma yürütüyoruz. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için ve siyasal bir çözüm için daha farklı olarak neler yapacağımızı tartışıyoruz.  Biz Abdullah Öcalan’ın fikirlerini tartışma zeminlerini daha geniş ortamlara yaymanın önemine inanıyoruz. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, siyasal bir çözüm ve kampanyanın sonuç alıcı olması için çalışacağız.”

Rojava’yı Öcalan’ın fikirleri yarattı

Ardından Kongra-Star Avrupa Temsilcisi Ronash Shexo, Demokratik Ulus paradigması çerçevesinde Rojava’daki kadın özgürlükçü, ekolojik, komünal ve eşitlikçi sistem ile bilgiler verdi. Rojava’da inşa edilen sistemin iktidar ve ulus devlet eleştirisi üzerinden geliştiğini kaydeden Ronash Shexo, radikal demokrasiyi inşa ettiklerini belirti. Ronash Shexo, ‘kadın devrimi’ olarak da nitelendirilen Rojava devriminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasının yaşama geçirilmesi ile gerçekleştiğinin altını çizdi.

Panelin ardından küresel hamleyi selamlamak amacıyla Abdullah Öcalan fotoğrafları taşındı. MADRİD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.