Colemêrg alınmazsa sürdürür

Colemêrg kayyum prostesto

Colemêrg kayyum prostesto

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Colemêrg halkı şahsında Kürt halkının iradesinin gasp edilmek; Colemêrg’te sonuç alıp bütün Kürt kentlerine yaymak istendiğini belirterek, belediye iade edilenen kadar mücadelenin öneminin altını çizdi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, kayyum atayan sömürgeci zihniyete karşı tepkileri haklı ve yerinde bularak, desteklediğini açıkladı. Colemêrg halkı şahsında Kürt halkının iradesinin gasp edilmek istendiğini belirten Eşbaşkanlık, bu soykırımcı faşist uygulamaya karşı herkesin Kürt halkının demokratik, meşru, haklı mücadelesinin yanında yer alması gerektiğini kaydetti. Eşbaşkanlık, gaspçılar tarafından el konulan Colemêrg Belediyesi, Colemêrg halkına yeniden iade edilene kadar bu tutumun büyütelerek sürdürülmesinin önemini vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, AKP-MHP iktidarının Wan'da başaramadığı irade gaspını, Colemêrg'te başararak planlarını gerçekleştirmek istediğine dikkat çekildi. Açıklamada, Dolayısıyla yapılan sadece Colemêrg Belediyesi'nin gaspı değil, bütün Kürt halkının iradesinin gaspıdır. Colemêrg’te sonuç alıp bütün Kürt kentlerinde bunu gerçekleştirmek istiyor. Bu niyet ve tehlikenin görülerek çok güçlü, örgütlü bir karşı koyuşun geliştirilmesi gerekir" denildi.

İçte ve dışta Kürt düşmanlığı

Kürt düşmanlığının zehirlediği AKP-MHP iktidarının içte ve dışta Kürt düşmanlığına dayalı politikasıyla herkesi Kürtlere düşman yapmaya çalıştığı; Kürtler soykırım kıskacından çıkmasın, özgürleşmesin, irade sahibi olmasın diye Kuzey ve Doğu Suriye'de bile seçimlerin yapılmasına karşı çıkıp katliamlar yaptığı hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi: "Ne olursa olsun yeter ki Kürt kendisini yönetmesin, özgür irade sahibi olmasın yaklaşımı içerisindedir. Suriye'yi bu duruma getirdi, şimdi Irak'ı da bu duruma getirmeye çalışıyor. Bu iktidar, Kürt halkına soykırım uygularken Türkiye toplumu da faşizm altında adeta kırıma uğramaktadır. İktidar, yumuşama adı altında tuzak siyaset oyunlarıyla muhalefeti de faşist politikalarına yedeklemeye çalışmaktadır. Bu gerçeğin hem toplum hem de toplumun öncüleri ve siyasetçileri tarafından çok iyi görülerek demokrasi mücadelesinin büyütülmesi gerekir."

Belediyeyi geri alana kadar

Halkın, Wan'da olduğu gibi Colemêrg’te de topyekun bir direniş geliştirerek irade gaspına, soykırım saldırılarına en güçlü şekilde cevap vermesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, şu çağrılarda bulunuldu: "Belediyesini geri almayana kadar durmamalı, serhildan halinde sürekli ayakta olmalıdır. Yurtsever Kurdistan gençliği ise bu mücadelenin en ön safında yer alarak halka öncülük etmelidir. Demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk mücadelesi veren herkesi, tüm bu değerlerin temsilcisi haline gelen Colemêrg halkının, Kürt halkının, yanında durmaya, AKP-MHP faşist iktidarının gaspına karşı en güçlü şekilde tutum almaya çağırıyoruz.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.