Eşbaşkanlara çıkış yasağı

Mehmet Rüştü Tiryaki

Mehmet Rüştü Tiryaki

  • DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, yurt dışına gitmesin, kaynak aramasın ve uluslararası ilişki geliştirmesin diye çok sayıda belediye eşbaşkanlarına yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini söyledi.

Tiryaki, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kayyum atanan belediyelerin milyarlarca borçla boğuştuğunu belirterek, şunları söyledi: “Şirket olsaydı çoktan iflas etmişti. AKP için kötülüğün sınırı yok. Borç batağındaki belediye eşbaşkanları yurt dışına gitmesin, kaynak aramasın, uluslararası ilişki geliştirmesin, belediyeler arasında kardeşlik köprüsü kurmasın diye şimdiden çok sayıda belediye eşbaşkanımıza yurt dışına çıkış yasağı getirmiş. Bu bir mahkeme kararı da değil. Mahkeme herhangi bir belediye eşbaşkanımıza yurt dışına çıkış yasağı vermiş değil. İçişleri Bakanlığı tamamen keyfi bir kararla belediye eşbaşkanlarımızın yurt dışına çıkmasını yasaklamış vaziyette.

Olaganüstü hal rejimidir

Bunun olağanüstü hal rejimi olduğu çok açık. OHAL rejimi kalıcı biçimde sürüyor. Bakanlığın bu kararını reddediyoruz. Belediyelerimizi borç batağına sürüklediniz. Tasarruf adı altında iş yapmasına izin vermiyorsunuz. İller Bankası kayyum sırasında yapmadığı kesintileri şu an yapıyor. DEDAŞ kayyıumdan tahsis edemediği faturaları, bugün belediyelerimizden tahsis etmeye çalışıyor. Halkımızı daha ne kadar cezalandıracaksınız? Bırakın belediyelerimize kaynak yaratalım. Kayyum atamasını durdurun, Hakkari Belediye Eşbaşkanımızı göreve iade edin. Getirdiğiniz yurt dışı yasaklarını ortadan kaldırın.”

9 belediye eşbaşkanı

Emniyet Genel Müdürlüğünün mahkeme kararı olmaksızın "genel güvenlik" gerekçesi talebi üzerine tedbir kararı, valilikler tarafından eşbaşkanlara bildirildi. Pasaportlarına tedbir kararı konulan eşbaşkanlar şöyle: Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Pîran (Dicle) Belediye Eşbaşkanı Hacı Akengin, Kayapınar (Peyas) Belediye Eşbaşkanı Berivan Gülşen Sincar, Erxenî (Ergani) Belediye Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Rezan (Bağlar) Belediye Eşbaşkanı Siraç Çelik, Xana Axpar (Çınar) Belediye Eşbaşkanı Semra Akyüz, Farqîn (Silvan) Belediye Eşbaşkanı Sevim Biçici, Artuklu Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Amak ve Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.