Gerilla iki koldan vurdu

.

.

  • Girê Ortê Direniş Alanı’nda denetim altına alınan Türk askerlerini iki koldan vuran gerilla, 6'sını öldürdü, 3 mevziyi de imha etti.

Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı direnen gerilla, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Metîna'nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini 12 Haziran saat 18.30’da denetim altına alan gerilla, iki koldan eylem düzenledi. Birinci eylem kolu, ferdi ve orta otomatik silahlarla A4 ağır silah mevzisini hedefleyerek etkili şekilde vurdu. Mevzinin içindeki 2 asker öldürüldü, 1 A4 silahı ve 1 mevzi imha edildi. Eş zamanlı olarak başka bir mevzi hedeflenerek vuruldu; içindeki 2 asker öldürüldü, 1 bombaatar ve 1 mevzi imha edildi. İkinci eylem kolu ise mevzi içindeki askerleri hedefleyerek etkili şekilde vurdu; 2'sini öldürdü, 1 mevziyi imha etti.

* Türk savaş uçakları, 13 ve 14 Haziran’da Xakurkê bölgesinin Sinînê alanını 1 kez; Garê'nin Gûzê, Deriyê Hirçê, Girê alanlarını 3 kez; Heftanîn'in Kanî Biyê alanını 2 kez; Metîna'nın Serê Metîna Direniş Alanı'nı 1 kez bombaladı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.