Hindistanlı kadınlar sokaklara döküldü

Kadın Haberleri —

Hindistan / Foto:AFP

Hindistan / Foto:AFP

  • Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde on binlerce kadın, geçen hafta Kalküta'da bir devlet hastanesinde stajyer doktorun tecavüze maruz bırakılarak katledilmesini protesto etmek için sokaklara döküldü.

Çarşamba gecesi düzenlenen geniş çaplı protesto yürüyüşü, 31 yaşındaki stajyer doktorun RG Kar Tıp Fakültesi'nde tecavüze uğrayarak katledilmesiyle başlayan ve bir haftadır devam eden eylemlerin sonuncusu oldu.

BBC'nin haberine göre, eylemlere hem genç hem de yaşlı erkekler katıldı. Kalküta dışında Delhi, Haydarabad, Mumbai ve Pune gibi şehirlerde de daha küçük çaplı protestolar gerçekleştirildi.

Protestolar, doktorun katledilmesi ve yetkililerin bu olayı ele alış biçimine duyulan öfkeyle yayıldı. Çocuğuyla gece yarısından sonra yürüyüşe katılan bir kadın, "Bu kitlesel protesto işleri düzeltebilir mi, görelim. Kızım haklarının farkına varsın" dedi. Diğer bir protestocu ise "Kadınlara saygı yok! İnekler ve keçiler bizden daha değerli" diyerek tepkisini dile getirdi.

Stajyer doktorun tecavüze maruz bırakılarak katledilmesi olayı, yetkililerin ihmali ve örtbas çabalarıyla da gündemde. Olay, doktorun 36 saatlik vardiyadan sonra uyuduğu seminer odasında gerçekleşti. Sabah cenazeyi bulan meslektaşları, durumu yetkililere bildirdi. Olayla ilgili olarak hastanenin bir gönüllü çalışanı gözaltına alınmış olsa da kamuoyunda olayın yeterince ciddi bir şekilde ele alınmadığına dair eleştiriler söz konusu.

Protestoların devam ettiği bu süreçte, olay yerel polisten alınarak Hindistan'ın Merkez Soruşturma Bürosu'na devredildi. Ancak halk, adaletin sağlanıp sağlanmayacağı konusunda hala endişeli. BATI BENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.