HRE’den çetelere baskın

.

.

  • HRE, Efrîn’de savaş ve insanlık suçları işleyen Türk devletine bağlı çetelere baskın düzenledi. Çete mevzilerine kadar giren, 10 işgalciyi cezalandıran HRE, “Misilleme eylemlerine devam edeceğiz” dedi.

20 Ocak 2018’den bu yana Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgali altında olan Efrîn’de insanlık ve savaş suçlarına her gün bir yenisi ekleniyor.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, 23 Temmuz’da Efrîn’in Reco kentine bağlı Edamo, Elbîskê ve Bilîlko köylerinde arazi ve tarlaları ateşe verdi.

25 bin ağaç yakıldı

Şu ana kadar 25 bine yakın zeytin, kiraz, ceviz ve çam ağacının yandığı ve halkın yangına müdahalesine izin verilmediği bildiriliyor. Suriye-Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün verilerine göre, Türk devleti işgalinin son altı yılında Efrin’de en az 391 bin ağaç yakıldı.

İnsan kaçırma, tecavüz, işkence etme, zorla haraç alma, mallara el koyma gibi suçlar şimdi de demografyayı değiştirme amaçlı getirilen göçmenler eliyle yapılıyor. İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yerleştirdiği Ehmed El Heci adlı bir kişi işgal sürecinde gasp ettiği İsmet Henan’a ait evi bin 500 dolar karşılığında Mihemed Mirî adlı kişiye sattı.

HRE’den misilleme eylemleri

İnsanlık suçlarına karşı Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Marê ve Ezaz’da misilleme eylemleri düzenledi.

İşgalci Türk devletine bağlı çetelere yönelik düzenlenen iki ayrı baskında en az 10 işgalci öldürüldü.

HRE’nin yaptığı yazılı açıklamada, 19 Temmuz tarihinde Marê’de çetelerin kullandığı üslere girildiği kaydedildi. Çok sayıda cephaneliğin ele geçirildiği belirtilen açıklamada,  “Eylemde biri komutan 4 işgalci öldürüldü. 4 işgalci de yaralandı. Güçlerimiz düşmanın bir cenazesine ulaştı. Doçka yüklü bir araç da darbelendi” denildi.

Mevzilerine girildi

Açıklamada 20 Temmuz’da gerçekleştirilen eyleme ilişkin ise şu bilgiler verildi: “20 Temmuz günü Ezaz’da güçlerimiz çetelere baskın düzenledi. Eylemde çetelerin kullandığı mevzilere girildi. Cephanelikleri ele geçirildi. Mevziler kullanılamaz hale getirilerek, işgalcilere de ağır darbeler vuruldu. Eylemde 6 işgalci cezalandırıldı. 3 çete de yaralandı. 2 askeri araç imha edildi. Bu eylemde 3 AK-47 tipi silah, 2 askeri palaska, 11 AK-47 şarjörü, bir telefon, bir muhabere cihazı, bir askeri çanta, termal piller ve çok sayıda AK-47 mermisi ele geçirildi.”

Eylemin ardından işgalci Türk devleti ve çetelerinin Şehba ve Efrîn kırsalında sivilleri bombaladığını, bombardıman sonucunda 1 kişinin yaralandığı ve evlerde maddi hasar oluştuğu bilgisini de veren HRE, eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

HRE eylemlerin görüntülerini de basına servis etti. HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.