İmralı'daki tecride karşı herkes sorumluluk almalı

Kerem Canpolat

Kerem Canpolat

  • MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat, Kürt sorununun çözümü ve İmralı tecridinin kaldırılması için tüm kesimlere sorumluluk düştüğünü belirterek, "Herkes elini taşın altına koymalı" dedi. 

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 4 Nisan'da tamamlandı. Tutsaklar, 4 Nisan'dan itibaren sürdürdükleri mahkemeleri boykot etme, aile ziyaretlerini kabul etmeme, telefon görüşlerine çıkmama eylemlerini de 4 Temmuz'da bitirdi. MA'ya konuşan MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Kerem Canpolat, tutsakların kritik dönemlerdeki eylemleriyle sürece yön verdiklerini söyledi. Canpolat, tutsakların son eylemleriyle de Abdullah Öcalan’ın yaşadığı koşullara dikkat çektiğini ve bu anlamda başarıya ulaştıklarını kaydetti. 

Devlete mesaj verildi

Canpolat, telefon ve aile görüşü boykotlarıyla devlete, “Ceza da versen, koşullarımızı daha kötü duruma da getirsen, biz kendi ideallerimizden, barış ve demokrasi talebimizden vazgeçmeyeceğiz” mesajı verdiğini söyledi. Canpolat, eylemin aynı zamanda tüm kesimlere bir mesaj da taşıdığını kaydetti. Canpolat, “Bu ülkenin demokrasisi, hukuku için tutsaklara daha fazla görev düşmemesi gerekiyor. Bu görev bize düşmeli. Bu konuda bir eksiklik var ki böyle bir eyleme başvurma durumları oldu. Dışarıdaki eylemsellik çok olunca, bu anlamda cezaevine iş düşmez. Kürt siyaseti, Türkiye’deki demokratik kurumlar ve demokrasi isteyen tüm kesimler bunu bir eleştiri olarak algılamalı” şeklinde konuştu.

Daha sağlam masa kurulsun

Abdullah Öcalan’ın devrede olduğu süreçleri hatırlatan Canpolat, şöyle devam etti: "Bu süreçte Türkiye’de hem psikolojik hem de ekonomik anlamda muazzam bir rahatlama vardı. Demokrasi anlamında da bir rahatlama vardı. Bizim şu andaki bütün ısrarımız bunun geri gelmesi. İkinci bir barış sürecinin başlaması, daha sağlam bir masanın kurulması ve bu masanın etrafında bütün muhatapların bir araya gelerek, şu andaki kötü gidişatın durdurulması içindir.” 

Eylemler devam edecek

Kürt sorununun demokratik çözümü için eylemlerin devam edeceğini söyleyen Canpolat, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için demokrasi isteyen tüm kesimlere dayanışma çağrısında bulundu. Herkesi gerçekleştirecekleri eylemlere ortak etmek istediklerini belirten Canpolat, bu kapsamda Türkiye’deki tüm kurumları ziyaret etmeyi planladıklarını söyledi. “Huzur için herkesin bir şekilde elini taşın altına koyması gerekiyor” diyen Canpolat, bu gidişata “dur” denilmesi gerektiğinin altını çizdi. Canpolat, Kurdistan ve Türkiye’deki tüm kesimlere şöyle seslendi: “Gelin birlikte çoğalalım. Bu ülkedeki demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi için ileriye doğru bir adım atalım.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.