Karayılan: Savaşı gürleştireceğiz

Murat Karayılan

Murat Karayılan

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, "Ortadoğu’da özgür ve bağımsız bir Kurdistan’ın oluşması için savaşı gürleştireceğiz" dedi.

Sömürgecilerin ve hainlerin karşısında geri adım atmayacaklarını vurgulayan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, "Bu savaş, onur, şeref, namus v eyurtseverlik savaşıdır. Biz bu savaşı yükselteceğiz" diye seslendi.

Karayılan, 15 Ağustos Atılımı'nın 40. yıl dönümü vesilesiyle bir video mesaj yayınladı. Stêrk TV'de yayınlanan mesajda, Kurdistan Özgürlük Gerillası olarak tüm Kurdistan’ı savunmaya ant içtiklerini; şimdiye kadar bu söze bağlı kaldıklarını hatırlatan Karayılan, "Türk sömürgeciliği, 7 yıldır Başûrê Kurdistan’ı işgal etmek istiyor. Biz onların önünde durduk; direndik, bedel ödedik, savaşıyoruz. Sözümüze sahip çıkıyoruz. Kimyasal, yasaklı ve modern teknolojinin ürünü olan her türden silah karşısında direnenler, işgalciliğin ve sömürgeciliğin vahşetine karşı Kürt halkının iradesini temsil ediyor" dedi.

Türk sömürgeciliğinin çabası

Türk sömürgeciliğinin, Ortadoğu'daki kriz ortamında Kurdistan’a hakim ve egemen olan devletler arasında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'ne ve Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı bir ittifak geliştirmeye çalıştığına dikkat çeken Karayılan, şöyle devam etti: "Açık ki önümüzde öyle tehlikeli dönemler vardır. Hareket olarak buna karşı mücadele edeceğiz ve savaşacağız. Ortadoğu’da özgür ve bağımsız bir Kurdistan’ın oluşması için savaşı gürleştireceğiz. Bu savaş, onur savaşıdır; yurtseverlik savaşıdır; şeref savaşıdır; namus savaşıdır. Biz bu savaşı yükselteceğiz. Hainlerin ve sömürgecilerin karşısında geri adım atmayacağız; savaşımızı gittikçe güçlendireceğiz.

Gerilla bu savaşta desteklenmeli

Düşmana karşı verdiğimiz bu kutsal savaşta yurtsever halkımız bizlere destek olmalı. Tüm Kürt yurtseverlerine çağrıda bulunuyoruz; partiler, kurumlar ve şahıslar bu gerçeği görmeli ve Kurdistan Özgürlük Gerillası’na destek olmalılar. Türk devletinin, Turanizm temelinde bölgede karanlığı geliştirme çabasın akarşı Kürt halkı ulusal birliğini oluşturmalı ve ortak bir strateji yaratılmalıdır. Hareket olarak bunun için çabalayacağız

Herkes sorumlu yaklaşmalı

Önder Apo’ya dönük ağırlaştırılmış tecrit ve psikolojik işkence vardır. Halkımızın onuruna karşı, kültürümüze, halayımıza ve her anlamda değerlerimize karşı saldırı vardır. Halkımız bu saldırılar karşısında küresel çapta kampanyalara katılmalı. Herkes kendisi açısından fedakarlıkta bulunmalı, sorumlu yaklaşmalı. Saldırılara karşı halkçı bir öz savunmayı geliştirmemiz gerekiyor.

İddia ve kararlılık mesajı

Kurdistan Özgürlük Gerillası olarak Egîdlerin ve Zîlanların, 15 Ağustos'un ruhuyla hareket edeceğiz. Taktik perspektifimiz çerçevesinde ve yaratıcı bir şekilde yer üstü savaşını da, yer altı savaşını da, hava savaşını da daha da güçlü yürüteceğiz. Kürt halkının ve Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yenilmezliğini herkese göstereceğiz. İddiamız ve kararlılığımız bu yönlüdür.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.