Köln’de Dayanışma Festivali

Kültür/Sanat Haberleri —

Dayanışma'nın Sesi Derneği

Dayanışma'nın Sesi Derneği

  • Türkiye ve İran’daki insan hakları ihlalleri ile bu ülkelerden sürgün edilen muhaliflere dikkat çekmeyi amaçlayan 5. Dayanışma Festivali, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek.

HAKAN TÜRKMEN

27-28 Eylül tarihlerinde yapılacak festival, Dayanışma'nın Sesi Derneği (Stimmen der Solidarität - Mahnwache Köln e.V.) tarafından organize ediliyor.

Festivalde, Adil Okay’ın küratörlüğünde "Deprem" temalı bir fotoğraf sergisi açılacak. Gazeteci Nedim Türfent ile Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü üzerine bir söyleşi gerçekleşecek.

Festivalin ikinci gününde iki panel düzenlenecek. "Türkiye’de Kayıplar ve Siyasi Cinayetler" başlığıyla Kazım Gündoğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk panelde, kayıp yakınları ve insan hakları aktivistleri Maside Ocak, Meryem Göktepe, Hidayet Demir ve Dilan Kut yer alacak. İkinci panel ise, "Sürgündeki Muhaliflere Yönelik Baskılar ve AB’nin Rolü" konusu üzerine yapılacak. Panele Kerem Schamberger, Gönül Eğlence ve Hayko Bağdat konuşmacı olarak katılacak.

Dayanışma’nın Sesi Derneği Başkanı Adil Demirci,  “Özellikle Alman kamuoyunun dikkatini siyasi tutsakların mağduriyetlerine dikkat çekmek ve dayanışmayı güçlendirmek bizim için büyük bir önem taşıyor” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.