Kurdistan doğasına aşık bir kadın

Kadın Haberleri —

Atiya Abdulrahman

Atiya Abdulrahman

  • “Kürdistan Kadın Turist Grubu” ile kadınları doğayla buluşturan Atiya Abdulrahman hem kadınların sosyal hayata dahil ediyor hem de Kurdistan’ın güzelliklerini tanıtıyor.

Atiya Abdulrahman, Silêmanîli bir öğretmen. Yaklaşık 6 yıl yurtdışında kaldıktan sonra döndüğü topraklarına, Kürt kültürünü ve Kurdistan coğrafyasını tanıtmak için “Kürdistan Kadın Turist Grubu” kurdu. Böylece kadınları evlerinden çıkarıp doğayla, tarihi mekanlarla buluşturuyor.

Jinha’ya Kurdistan’a döndüğünde bu fikrin oluştuğunu söyleyen Atiya Abdulrahman, “2010 yılında Kurdistan bölgelerini tanımaya başladım. Benimle birlikte Kurdistan'ın farklı yerlerine ve yurt dışına seyahat edecek bir kadın grubu oluşturdum. Her kadın, grubumuza üye olarak gezilerimize katılabilir” dedi.

77 yaşındaki Atiya Abdulrahman, ayrıca çocukluğundan yana Kürt yöresel kıyafetlerini giydiğini belirtti ve ekledi: “Annem ve babam bana Kürt yöresel kıyafetler aldığında kendimi çok kutsal hissediyordum. Yurtdışında yaşadığım yıllara rağmen dilimi ve kültürümü korudum. Birçok ülkeyi gezerek Kürt kadınların gücünü ve iradesini tanıttım.” SİLÊMANÎ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.